Amenajarea casei

#pereti albi # design casa #amenajare casa #design interior #pereti

Pereti albi? Iata ce decoratiuni sa alegi pentru a da viata caminului tau

Cand vopsesti toti peretii in alb, alegerea pieselor de mobilier si a decoratiunilor este foarte importanta pentru a da un aspect deosebit incaperii. Iata cateva idei de amenajare si decoratiuni care vor da viata caminului tau si vor face mai placut fiecare moment petrecut acasa.

Obiecte cu cat mai multa culoare

Sursa foto: bhg.com

Vopsirea peretilor in alb iti permite sa jonglezi mai usor cu alegerea culorilor pentru piesele de mobilier si restul obiectelor decorative din camera. Poti opta cu incredere pentru rafturi, fotolii, masa, covor, perne sau orice alt accesoriu decorativ in culori puternice si in tendinte, precum roz, galben, corai, albastru sau verde.

Aceste culori se vor completa de minune cu albul peretilor si, astfel, intregul decor va fi unul placut, echilibrat si deloc obositor.

Alb cu alb? Da, se poate

Sursa foto: pexels.com

Albul se potriveste de minune pentru zonele locuintei in care iti doresti sa pui accentul pe relaxare. Iar alegerea unor decoratiuni albe intr-un dormitor cu pereti albi va crea un design aparte.

Poti opta pentru un pat alb, sifonier alb si foarte putine pete de culoare, astfel incat sa oferi camerei o senzatie de curatenie si prospetime, iar tu sa te poti relaxa cu adevarat.

Pereti albi completati cu accente de lemn

Sursa foto: pixabay.com

In cazul in care iti doresti sa obtii un aspect al camerei mai diferit, iti recomandam sa alegi decoratiuni din lemn sau din material a carui culoare sa imite lemnul. In acest sens poti achizitiona tablouri, panouri, vaze sau diverse alte obiecte decorative.

De asemenea, in bucatarie vei crea un decor deosebit daca vei combina peretii albi cu dulapuri, masa si scaune din lemn. Intreaga incapere va parea mai curata, luminata si primitoare.

Alb si negru, o combinatie mereu in tendinte

Sursa foto: pixabay.com

Asocierea de alb si negru are o atractie aparte si probabil nu se va demoda niciodata. Daca optezi pentru aceste non-culori in decorarea camerei, este indicat sa mizezi pe un design minimalist.

Aceasta combinatie o poti utiliza atat pentru living, dormitor, cat si pentru baie. Peretii si pardoseala alba se vor potrivi de minune cu obiecte sanitare sau decoratiuni negre.

Creeaza impresia unor spatii mai mari

Sursa foto: bhg.com

Albul reprezinta o alegere ideala in cazul in care camerele locuintei tale au dimensiuni nu foarte mari si iti doresti sa oferi senzatia unor incaperi mai generoase. In acest sens, adauga peretilor albi decoratiuni in culori neutre, pastelate, ca de exemplu, nuante de nude, roz, verde sau gri deschis, care sa nu incarce spatiul din punct de vedere vizual.

O alta recomandare este aceea de a lumina cat mai mult incaperea prin asezarea strategica a unor oglinzi mari. De asemenea, daca decomandarea locuintei iti permite, poti opta pentru inlocuirea usii clasice de la intrarea in bucatarie sau in living cu o usa din geamuri, astfel incat zona respectiva sa para mult mai mare decat este in realitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea