Amenajarea casei

#living #lux #amenajarea locuintei #perete de apa

Peretele de apa, un decor unic pentru casa ta

Peretele de apa poate fi elementul principal de atractie in designul unei incaperi. Perdeaua de apa are un rol important in arta Feng Shui prin purificarea aerului si prin atmosfera relaxanta pe care o confera. Prin caderea lina a apei in cascada, peretele de apa aduce sunetul odihnitor al naturii in intimitatea locuintei.


Cum sunt construiti peretii de apa

Peretii de apa sunt realizati din materiale compozite ecologice si rasini armate cu fibre de sticla. Elementele metalice sunt fabricate din otel inoxidabil sau cupru. Pe langa acestea, peretele de apa include un sistem de iluminare, o pompa submersibila, un panou pentru fundal si pietre de rau.

Instalatia poate avea forme, culori si dimensiuni diferite, in functie de indicatiile beneficiarului. De exemplu, rama metalica poate fi decorata si personalizata conform gustului propriu.

Alegerea fundalului constituie unul dintre cele mai mari avantaje. Practic, sub perdeaua de apa se poate alege ca fundal o fotografie, un afis sau litere volumetrice. Acest lucru este important ca mod de personalizare a peretelui de apa si pentru integrarea acestuia in decorul incaperii.

Peretele de apa imbraca spatiul pe verticala, astfel incat functioneaza ca un tablou, neocupand spati suplimentar dintr-o incapere.

Un avantaj al cortinei de apa consta in faptul ca instalatia nu trebuie conectata la o sursa de apa curenta, deoarece dispune de propriul sistem de recirculare a apei. Un perete de apa are o garantie de aproximativ 5 ani.


Unde se instaleaza un perete de apa

Peretii de apa sunt obiecte de decor potrivite atat pentru spatiile comerciale, cat si pentru resedintele private. Primul loc in care se regaseste o astfel de instalatie este holul de la intrarea in locuinta. Acest spatiu are un rol important in crearea primei impresii atunci cand vine cineva in vizita. In plus, un perete de apa instalat pe hol intampina intr-un mod placut pe cineva venit dupa o zi de lucru cu ajutorul unui ambient primitor, relaxant si estetic.

Peretele de apa poate fi instalat si in living, unde intreaga familie se bucura de susurul apei si de lumina discreta, ambientala, a instalatiei. Perdeaua de apa este potrivita si in alte camere din casa cum sunt biroul de acasa sau biblioteca.

Sursa foto: 2ols.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare