Amenajarea casei

#vopsea lavabila #perete accent # vopsea pereti #culoare perete

Peretele accent: cum sa alegi culoarea potrivita

Culorile pot crea imediat, in orice camera, o atmosfera sau o stare speciala, iar daca folosesti nuanta sau combinatia potrivita de culori pentru peretele- accent , poti crea un spatiu confortabil, placut si relaxant in care sa-ti petreci timpul liber.

Iata cativa pasi care sa te ajute sa-ti creezi propriul perete accent :

1 Foloseste culorii potrivite

Peretele-accent va atrage atentia asupra lui, acesta ajutand la crearea unui spatiu dramatic. De obicei, peretele care va fi vopsit intr-o culoare mai deosebita va fi unul pe care nu exista ferestre sau usi.

2 Hotaraste care va fi peretele-accent

Pentru aceasta operatiune, trebuie sa imparti vizual camera in segmente si sa vezi care este peretele pe care vrei sa-l evidentiezi. Pentru living, ar putea fi peretele pe care este plasat semineul, canapeaua sau peretele pe care vei pune televizorul si combina audio. Daca e vorba de dormitor, peretele-accent ar putea fi cel pe care este plasata tablia patului sau peretele opus patului, cel la care privesti cand stai intinsa in pat.

3 Ia in considerare culorile folosite deja in camera

Arunca o privire asupra paletei de culori care exista deja in camera pe care vrei s-o amenajezi si foloseste una dintre acele culori. Peretele-accent nu trebuie sa fie vopsit neaparat intr-o culoare puternica, poate fi si kaki, ciocolatiu, capucino, crem sau gri.

4 Alege o culoare complementara

Poti alege o culoare care este opusa culorii predominante din paleta de culori sau alege o culoare care este folosita intr-o maniera subtila in restul camerei. De exemplu, daca in camera ta se gasesc culori cum ar fi rosul sau maronul, incearca un vernil pe peretele-accent. Insa, daca majoritatea pieselor dn camera sunt in culori neutre , poti alege, fara probleme, un albastru sau rosu pentru peretele vedeta. Poti experimenta cu diverse mostre pana gasesti nuanta potrivita.

5 Ia in considerare scopul amenajarii camerei

Este important sa decizi de la inceput ce-ti doresti sa transmiti si care vrei sa fie atmosfera din camera. Vrei ca livingul tau sa te duca cu gandul la calmul oceanului? Atunci alege bleu, verde sau bej. Daca, din contra, vrei sa creezi un spatiu modern, actual, activ, atunci rosul sau galbenul aprins vor fi culorile potrivite pentru peretele-accent.

6 Alege o culoare care-ti place

De ce sa nu vopsesti un perete intreg in culoarea ta preferata? Daca nu-ti place rosul, nu este nevoie sa te "sacrifici" si sa-ti vopsesti astfel un intreg perete doar pentru ca este la moda. Avand in vedere ca este un perete care va atrage atentia si il vei vedea zilnic, ar trebui sa-l vopsesti intr-o culoare pe care-ti place s-o privesti.

7 Cere ajutor pentru a gasi nuanta potrivita

Magazinele care comercializeaza vopsele si lavabile beneficiaza deja de o tehnologie avansata si iti pot obtine pe loc nuanta dorita, amestecul facandu-se computerizat. Astfel, daca te duci cu o mostra sau o fotografie, ai toate sansele sa obtii exact culoarea visata fara sa fie nevoie sa cauti prea mult.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea