Amenajarea casei

# acoperire ferestre #decorare ferestre #jaluzele #perdele #draperii

Perdele, jaluzele sau alte tehnici de acoperire a ferestrelor? Tu la ce apelezi?

Ferestrele au o imagine frumoasa in orice casa si prin ele patrunde lumina care ne bucura in fiecare zi. Dar totusi exista momente in care intimitatea primeaza si ele trebuie sa fie acoperite intr-o forma sau alta. Iata cateva dintre metodele de acoperire si aspecte:

1. Ferestrele din living

Sursa foto: homedit.com

Daca nu locuiesti intr-o casa cu ferestre de sus pana jos, atunci cel mai probabil ca ai unele tipice, asa cum are majoritatea. Aceste ferestre pot sa fie duse intr-o zona a unui look dramatic atunci cand galeria este pusa cat de aproape se poate de tavan, iar draperiile pica pana in podea. Draperiile mari, mai lungi decat camera, costa un pic mai mult, insa ajuta camera sa para mai mare, mai inalta. Insa nu numai lungimea este importanta, ci si latimea. Astfel incat este bine ca ele sa fie mai late decat ferestrele cu cat de mult se poate pentru a ajuta spatiul sa para mai mare.

2. Ferestrele care au arcada in partea de sus

Sursa foto: pinterest.com

Ferestrele rotunde fac lucrurile sa para a fi confuze, insa nu te gandi prea mult la aceasta forma. Nu e nimic in neregula daca pui perdele normale si galerie tipica acolo unde ferestrele sunt rotunde. Unde estge posibil se poate folosi ideea de galerie pusa in tavan pentru a mari spatiul din punct de vedere vizual. Galerie trebuie sa fie montata peste arcada.

3. Ferestre bovindou

Sursa foto: mydomaine.com

Ferestrele de tip bovindou sunt un punct central in orice casa, dar, uneori, pot sa para greu de accesorizat. Una dintre posibilitati este sa pui draperii cu lungimi diferite pe aceeasi galerie. O alta varianta poate sa fie cea a jaluzelelor romane care pot sa fie plasate individual pe fiecare fereastra. Daca se aleg culori inchise, atunci intreaga camera capata o tenta moderna, contemporana.

4. Ferestrele de la bucatarie

Sursa foto: mydomaine.com

Pentru bucatarie problemele de amenajare apar atunci cand ele sunt pozitionate sus sau deasupra chiuvetei si perdelele normale ar putea sa fie udate, stropite sau sa stea in cale. Astfel ca se pot alege jaluzele din lana sau lemn. Ele se strang usor si pot sa aduca un aspect interesant bucatariei in functie de culoare.

5. Ferestrele supraetajate

Sursa foto: frowea.co

Daca exista in casa ferestre mici luminatoare si ferestre mari sub ele, atunci pot sa fie acoperite doar cele mari, punand draperii sau perdele cu galerie incepand de sub cele mici. Daca intre ferestre exista pe verticala spatiu liber se pot pune perdele intre bucatile de geam si jaluzele individuale pe fiecare in parte.

6. Ferestrele de la dormitor

Sursa foto: mydomaine.com

Pentru ca in dormitor se doreste intuneric in mare parte a zilei, se pot utiliza obloane din lemn care sa opreasca lumina foarte bine. Ele pot sa fie vopsite in diferite culori pentru a ajuta camera sa fie chic. Daca se intampla sa doresti materiale vaporoase, ele se pot utiliza in dormitor, dar trebuie sa fie suprapuse astfel incat sa opreasca venirea in camera a luminii cat se poate de mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea