Amenajarea casei

# piesa de rezistenta #pat dormitor #amenajare dormitor #amenajare casa #pat #dormitor

Patul, piesa de rezistenta din dormitor! Cum sa-l faci sa arate perfect

Patul este piesa de rezistenta din orice dormitor. Acesta nu este numai locul in care dormim ci si primul care atrage atentia de indata ce intrii in camera. Din acest motiv trebuie sa arate intotdeauna ca la carte.

Ai petrecut zile intregi pentru a te decide ce pat sa cumperi, te-ai documentat cum trebuie sa fie salteaua pentru a te ajuta sa te odihnesti mai bine si ai ales cu grija asternuturi care sa se asorteze cu restul accesoriilor din camera. Acum este timpul sa inveti cum sa aranjezi patul ca sa arate perfect, asemenea unui pat dintr-un hotel de lux. Un astfel de pat este aranjat in cinci straturi, dupa cum urmeaza:

1. Salteaua si topperul

O saltea buna este esentiala pentru un somn sanatos. Poti sa imbunatatesti salteaua cu inca un strat pentru a a avea un pat mai moale, care te invita parca de fiecare data sa te arunci in el. Poti sa alegi o saltea din puf sau una de spuma cu memorie. Ambele variante vor face ca patul sa arate ca din reviste si sa te poti afunda in el pentru odihna binemeritata.

2. Cearsafurile

Unul dintre secretele care fac un pat sa fie confortabil sunt cearsafurile din bumbac de cea mai buna calitate. Asadar, investeste in cateva cearsafuri de pat din bumbac. Pentru un efect maxi, alege unele uni, nu multicolore.

3. Pernele pentru dormit

Pentru maximum de confort ai nevoie de doua perne de dormit de marime obisnuita. Poti alege perne de puf, extrem de moi si confortabile, sau variante hipoalergice ale acestora, in cazul incare ai probleme cu puful. Alege perna pe care o consideri confortabila. Tine cont ca atunci cand alegi pernele sa cumperi cate doua pentru fiecare persoana care foloseste patul respectiv.

Pe langa pernele pentru dormit, aseaza pe pat si cateva perne decorative. Acestea pot da accente de culoare decorului.

4. Cuvertura

O cuvertura din puf este atat o alegere practica, cat si una rafinata pentru orice dormitor. O astfel de cuvertura va face ca patul sa para pufos si, indiferent de sezon. Grosimea pilotei trebuie insa sa difere in functie de anotimp. In anotimpul rece alege una groasa care sa-ti tina de cald, in timp ce in anotimpul cald alege una cat mai subtire.

5. Patura

O patura este o piesa importanta cand iti doresti ca patul tau sa arate perfect. Patura reprezinta ultimul strat de care ai nevoie. Aceasta adauga un element de design contemportan patului. Patura trebuie sa fie de asemenea, intr-o culoare uni si sa se asorteze decorului. Impatureste-o si aseaza-o pe mijlocul patului pentru un efect special.

ATENTIE!

Atunci cand alegi patura si pernele decorative, tine cont de culorile lor. Acestea trebuie sa iasa in evidenta in decorul, sa se asorteze unele cu altele si sa fie acea pata de culoare si personalitate de care ai nevoie! Evita-le in schimb pe cele multicolore sau cu diverse modele ori accesorii atasate, deoarece vei obtine un dormitor kitschos si nu unul luxos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului