Amenajarea casei

#umidificator #aer #casa #aerisire

Pastreaza aerul curat in casa si iarna

Atunci cand folosesti surse alternative de incalzire calitatea aerului din casa este afectata de regula. Insa, in momentul in care vrei sa aerisesti camera, se poate intampla adesea sa te gandesti ca acest lucru se va reflecta in factura de la intretinere, din cauza diferentei de temperatura dintre casa si afara. Pentru ca sa pastrezi aerul din casa ta curat si pe timp de iarna, este bine sa stii cateva trucuri:


1 Evita sa tii in casa substantele poluante. Este vorba despre vopsea, praful din covor, dar si unele substante pentru curatat ce pot fi toxice.


2 Fumul de tigara este extrem de nociv iar cei care sunt fumatori sunt nevoiti sa-si aeriseasca constant casa, inclusiv pe timp de iarna, cand se folosesc surse alternative de incalzire.

Acest lucru se va reflecta in factura de la caldura intrucat caloriferele vor consuma mai multa energie pentru a readuce camera la temperatura dinainte ca aceasta sa fi fost aerisita.

O solutie este aceea ca fumatorii sa iasa pe balcon, daca au neaparata nevoie de o tigara.

3
Sobele si boilerele pot emite diverse gaze daunatoare astfel ca o casa in care sunt instalate astel de dispozitive trebuie aerisita constant.

De asemenea, pentru ca sobele si boilerele sa nu devina o sursa de poluare, este recomandat sa te ocupi de intretinerea lor.


4 Seteaza la minim caloriferele sau alte surse alternative de incalzire pe care le folosesti cu circa 15 minute inainte de a aerisi camera.

De asemenea, dupa ce ai aerisit, este recomandat sa mai astepti cateva minute inainte de a seta caloriferele din nou la maximum.


5 Foloseste sisteme de ventilatie, ventilatoare electrice sau umidificatoare de aer pentru a mentine o calitate buna a aerului in casa.

Acestea se dovedesc foarte utile mai ales daca ai probleme legate de condens sau mucegai.


6 Decoreaza-ti casa cu plante care purifica aerul ca azaleea , ficus , philodendron, cactus.

O singura planta este capabila sa purifice noua metri patrati. Cu cat plantele au frunzele mai mari si consuma mai multa apa, cu atat sunt mai purificatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului