Amenajarea casei

#confort locuinta # amenajare locuinta #confort

Pasii pe care sa ii urmezi ca sa ai parte de mai mult confort in propria casa

Cand vine vorba de costurile legate de facturi, ca acestea sa nu iti afecteze bugetul, e necesar sa iti iei cateva masuri de precautie. Mai precis, e recomandat sa gasesti cele mai bune modalitati cu ajutorul carora sa faci economii. Asadar, daca iti doresti ca luna de luna sa pui bani deoparte si sa nu ai parte de cheltuieli suplimentare, iata aspectele la care trebuie sa fii atent.

Tine cont de factu rile la energie

Consumul de energie poate genera facturi care iti afecteaza bugetul, daca nu iei masurile necesare. In primul rand, e indicat sa monitorizezi consumul si sa gasesti cea mai buna oferta cand vine vorba de furnizori. De asemenea, pentru a reduce consumul, in primul rand trebuie sa iti termoizolezi locuinta, pentru a preveni pierderile de caldura. Asadar, apeleaza la o folie aluminiu izolatie termica in straturi, ca sa reduci considerabil factura la energie electrica.

In plus, la fel de important este sa inlocuiesti electronicele si electrocasnicele vechi cu modele noi, de ultima generatie, fiindca acestea au consum redus si asigura un randament sporit. Pe de alta parte, un alt aspect demn de luat in considerare este iluminatul. De aceea, este necesar sa apelezi la becurile inteligente, iar daca stai la casa, sa utilizezi panouri solare fotovoltaice reprezinta o varianta viabila. Chiar daca investitia initiala e una costisitoare, pe termen lung vei iesi pe plus cu privire la facturi.

Apeleaza la mijloacele de transport in comun

Reducerea costurilor de transport poate fi o modalitate utila de a economisi bani. De exemplu, ai putea sa optezi pentru deplasarea cu ajutorul mijloacelor de transport in comun si sa lasi masina personala acasa. Pe de alta parte, atunci cand vremea iti permite, poti opta pentru deplasarea cu bicicleta sau trotineta electrica. Deci, vezi care e cea mai buna optiune pentru tine.

Planifica-ti cumparaturile intr-un mod inteligent

Pentru a reduce costurile legate de alimentatie, este important sa planifici in avans si sa faci cumparaturi intr-un mod pragmatic. In primul rand, incearca sa iti planifici meniul pentru o saptamana inainte de a-ti procura mancarea. Acest lucru te va ajuta sa stii exact ce ai nevoie, iar astfel vei evita cumparaturile inutile ori pe cele care iti afecteaza bugetul.

In al doilea rand, ideal ar fi sa faci cumparaturi la magazinele care au reduceri sau care iti pun la dispozitie produse proaspete. De asemenea, ai putea sa iti achizitionezi alimente in cantitati mari, pentru a-ti face provizii.

Achita-ti facturile la timp si evita penalitatile

Ca sa pui bani deoparte, este recomandat sa platesti facturile la timp si sa eviti penalitatile pentru intarziere. Drept urmare, ar trebui sa folosesti aplicatii care sa te ajute sa te asiguri ca nu uiti sa platesti facturile la data scadenta. Asa ca, planuieste cu atentie acest aspect si nu lasa facturile neplatite sa se adune.

In concluzie, exista mai multe modalitati de a face economii si de a reduce costurile in viata de zi cu zi. Una dintre cele mai importante este sa iti planifici bugetul si sa te incadrezi in el. Asta inseamna sa tii evidenta cheltuielilor tale si sa incerci sa le reduci pe cele inutile sau pe cele in exces. De asemenea, lunar, pune bani deoparte, ca sa ai o rezerva financiara pentru urgente. Pe de alta parte, nu uita sa ramai pragmatic si sa faci cumparaturi inteligente. Astfel, vei reusi sa faci economii.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea