Amenajarea casei

#sifonier #masa #lemn #podea #scaune #semineu #comoda #covor #stil rustic #oale din lut

3 pasi esentiali de urmat in amenajarea casei in stil rustic

Stilul rustic castiga din ce in ce mai mult teren in tendintele amenajarilor interioare. Acest lucru, deoarece ritmul nostru de viata agitat ne face sa ne dorim sa ne intoarcem acasa in acea atmosfera primitoare care ne aminteste de caldura copilariei si de zilele petrecute la bunici.

Un camin decorat in stil traditional nu inseamna neaparat ca nu poate fi in aceeasi masura si sofisticat. Daca iti doresti un camin decorat in stil rustic, urmatoarele sugestii te pot ajuta sa ajungi la un rezultat excelent.

1 Alege mobila rustica

Mobila este una dintre alegerile cele mai importante atunci cand vrei sa ai un decor rustic. Cauta la targurile de vechituri ori in magazinele de artizanat obiecte ce se pot potrivi cu aspectul dorit de tine. Ele contribuie din plin la integrarea mobilierului nou si reusesc sa creeze acea atmosfera intima.

De asemenea, daca este posibil, monteaza grinzi de lemn, de care sa agati diferite obiecte de mobilier decorativ. Nu uita de rafturi prinse in perete, sifoniere si comode din lemn masiv, vopsite cu lac special, astfel incat sa creeze acea impresie de "vechi". La aspectul de casa traditionala contribuie podeaua, care trebuie sa fie din lemn.

2 Selecteaza cu atentie materialele

Uita de gresie si faianta. O alta modalitate simpla de a aduce in casa ta accente rustice este podeaua din lemn, pusa in valoare de o rogojina sau un covor taranesc lucrat manual, la masina de tesut.

Sursa foto: ddmcdn.com

Mobila de bucatarie poate fi compusa din masa si scaune din lemn masiv ori din masa si bancute de lemn.

Nu uita de vase si oale din lut, o lustra dintr-o roata de caruta sau de un semineu mare. Daca vrei ceva mai clasic, care sa pastreze patina vremii, alege piese de mobiler vechi pe care le poti reconditiona.



Sursa foto: designshuffle.com

3 Opteaza pentru decoratiuni traditionale

Pe podeaua din lemn poti pune un covor taranesc, unul tesut la razboi, o blana de urs sau o blana de oaie. Poti imbina stilul rustic cu cel vintage sau clasic si poti alege obiecte de decor care sa se incadreze perfect in casa ta.

Vaze mai vechi, cateva lampi achizitionate de la un targ de profil, sau un ceas de perete vechi de cateva sute de ani pot insufla casei tale acea atmosfera dupa care tanjesti. Pernele decorative, perdelele si fetele de masa sunt alte tesaturi care pot capata accente rustice.

Sursa foto:i deasdecor.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare