Amenajarea casei

#parchet diego #modele parchet 2016 #magazine diego #parchet laminat

Parchetul laminat, solutia ideala pentru o casa primitoare. Iata cum il alegi pe cel potrivit!

Acasa este locul in care te simti cel mai bine, locul in care atmosfera ce te inconjoara este primitoare si te indeamna la relaxare si visare. Acasa petreci cam jumatate din zi si poate chiar jumatate din viata, de aceea totul trebuie sa fie perfect. Iar perfectiunea incepe... de la parchet!

Lemnul ofera senzatia de liniste si aduce in casa parfumul discret al naturii. Iar parchetul are tocmai acest rol: de a inspira caldura si confort in cel mai natural mod.

Parchetul laminat, o pardoseala eleganta

Incaperile casei in care petreci cel mai mult timp, asa cum sunt livingul si dormitorul, trebuie sa imbine perfect utilul cu placutul. De la compartimentarea spatiului, la amenajarea lui si pana la mobilierul pe care il alegi, ambientul pe care il creezi trebuie sa vorbeasca despre personalitatea ta. Expertii in amenajari interioare sunt de acord cu faptul ca totul intr-o casa incepe de jos in sus. Mai exact, de la pardoseala.

Dar, totusi, cum poti fi sigur ca faci alegerea potrivita? Specialistul acasa.ro Mihaela Pavelescu iti ofera cateva sfaturi utile.

In functie de destinatia incaperii

Sa incepem cu inceputul. Trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de parchet, catalogat in functie de traficul care se desfasoara in incaperea in care il montezi. Exista, pe de o parte, parchet laminat de uz casnic pentru incaperi cu trafic redus, mediu sau intens, si exista parchet de uz profesional, destinat pe de o parte incaperilor cu trafic intens, cum sunt birourile, sau celor cu trafic comercial, asa cum sunt magazinele, spre exemplu.

Ei bine, totul porneste de aici. De la locul in care doresti sa montezi parchetul. In cazul in care este destinat camerei de zi sau holului de la intrare, spre exemplu, trebuie sa alegi un parchet laminat cu grosimea de minimum 8 milimetri si obligatoriu din categoria „trafic intens”. In dormitor, poate fi folosit parchet laminat cu grosimi mai mici, incepand de la 6 milimetri.

In functie de decor

Ai, cu siguranta, o idee despre decorul pe care urmeaza sa il aiba incaperea. In functie de designul spatiului, dar si de mobilierul care va fi asezat in camera va trebui sa alegi si nuanta parchetului laminat. Astfel, aceasta va trebui sa se asorteze cu mobila si culoarea peretilor, dar sa intre in rezonanta si cu spatiul.

Nuantele inchise de parchet laminat de tipul wenge sau tek se potrivesc cel mai bine pentru incaperile cu suprafete mari, cum este, spre exemplu, livingul. Chiar si asa, trebuie sa alegi un mobilier intr-o nuanta luminoasa, pentru a nu incarca spatiul si pentru a pune, in acelasi timp, in valoare parchetul.

Daca ai deja mobilierul cumparat si vrei sa inlocuiesti doar parchetul, alege sa imbraci pardoseala intr-o nuanta contrastanta mobilerului si in niciun caz intr-una asemanatoare, intrucat spatiul va parea monoton.

Diego, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale pentru amenajari interioare precum parchet laminat, covoare, draperii sau tapete, pune la dispozitie o colectie compusa din peste 100 de modele de parchet laminat cu diverse structuri de suprafata si placi de grosimi si dimensiuni diferite, pentru care garanteaza pana la 30 de ani. In luna martie, ai parte si de reduceri substantiale la cea mai mare parte a modelelor de parchet laminat aflate in oferta Diego.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea