Amenajarea casei

#sti #bambus #amenajare casa #parchet bambus #podea bambus

Parchetul din bambus, perfect pentru o podea solida si stilata

Parchetul din bambus este, in prezent, din ce in ce mai cautat. Acesta ofera oricarui interior un aspect stilat, elegant si unic. De asemenea, parchetul din bambus este ideal pentru decorurile moderne. Dimensiunea acestuia joaca insa un rol foarte important din punct de vedere tehnic. Astfel, daca vrei o podea rezistenta, alege un parchet din bambus cu dimensiuni mai mari. Iata cateva sfaturi despre cum trebuie sa alegi parchetul din bambus perfect pentru locuinta ta:

1. Dimensiunile ideale pentru parchetul din bambus

Parchetul din bambus poate fi realizat dintr-o singura placa sau din mai multe bucati. Grosimea acestora depinde de lemnul din care sunt fabricate si de tipul de instalare efectuat. Daca optezi pentru instalare prin lipire atunci grosimea parchetului din bambus trebuie sa fie de circa 14 mm, dar poate ajunge si pana la 22 mm. Doar bucatile cu o grosime mai mare de 18 mm pot fi prinse cu ajutorul cuielor.

Pentru a da un aspect si mai sic parchetului din bambus, ii poti face un finisaj cu luciu mat. De cele mai multe ori insa se opteaza pentru o vitrificare luminoasa a parchetului din bambus, pentru un aspect mult mai modern si elegant.

2. Tipuri de parchet laminat

Bambusul compact trebuie sa aiba o grosime de aproximativ 4 mm pentru a fi de calitate. Grosimea, lungimea si plasarea placilor de parchet asigura nu doar un aspect estetic impecabil, dar ajuta si la o mai buna fixare a podelei.

Exista, de asemenea, si o a treia versiune: parchetul din bambus flotant. Acesta se poate instala pe orice tip de material si este recomandat pentru instalatiile de incalizire prin podea. Doar parchetul prevazut cu un sistem special de prindere se poate monta flotant.

3. De ce sa alegi o podea din bambus

Bambusul se regenereaza foarte repede. El ajunge la maturitate in doar trei ani, comparativ cu un stejar care are nevoie de 100 de ani pentru a se maturiza. Asadar, efectul asupra mediului este unul mult mai mic.

Parchetul din bambus are un pret accesibil si o calitate inalta. Bambusul este un material mai rezistent decat stejarul, cu o duritate asemanatoare cu cea a artarului.

Sursa foto: duro-design.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare