Amenajarea casei

#panouri #panouri solare #panouri japoneze #panouri ferestre

Panourile japoneze, mai mult stil pentru ferestrele tale

Panourile japoneze constituie o solutie moderna si sofisticata pentru controlul luminii si amenajarea spatiului de la ferestre . Delicate si stravezii, panourile japoneze sunt foarte versatile, putand fi folosite in spatii diferite, de la o camera de zi in stil clasic la un birou modern.

Panourile japoneze sunt mai putin cunoscute si folosite in spatiul domestic, fiind accesorii moderne, ideale pentru spatiile creative. Cu o latime de aproximativ 60 cm, panourile imbraca ferestrele pe verticala si realizeaza jocuri de texturi, puse in valoare de lumina care intra pe fereastra.
 

Avantajele panourilor japoneze


1 Panourile japoneze permit controlul luminii, al panoramei de afara si intimitatii interiorului. Acest control este posibil prin faptul ca sinele panourilor japoneze permit suprapuneri de pana la 6 straturi, realizand jocuri de culori si texturi. Panourile japoneze pot fi transparente, semitransparente si chiar opace, venind intr-o multitudine de culori si modele.

In general, panourile japoneze sunt foarte potrivite pentru ferestre mari, pana in podea, suprafete vitrate, iesiri spre terase sau , pereti de sticla etc. Astfel, lumina trece prin panouri si le pune in valoare. Aceasta este, de fapt, principala calitate a panourilor japoneze: capacitatea de a filtra lumina intr-un mod atat de eficient si de placut. Cand sunt deschise, panourile lasa sa treaca maximum de lumina in incapere. Cand sunt in pozitie inchisa, acestea realizeaza un ecran protector, care lasa lumina sa treaca, dar care ofera, in acelasi timp, si intimitate.

2 Cu toate ca panourile japoneze constituie o solutie moderna de decorare a spatiului ferestrelor, aceste accesorii sunt potrivite atat pentru incaperile amenajate in , cat si pentru spatii traditionale. Acest lucru este posibil gratie numeroaselor tipuri modele si materiale din care sunt executate panourile. Exista panouri din hartie tratata, lemn, material textil, piele etc. Principalele materiale textile naturale folosite in fabricarea panourilor sunt inul, bumbacul si matasea. Este important sa se foloseasca materiale usor rigide, pentru a linia verticala, impecabila, a panourilor.

3 Pe langa ferestre, insa, panourile japoneze sunt folosite si pentru delimitarea spatiilor. De exemplu, intr-o camera mai mare pot fi delimitate cu ajutorul unor panouri transparente mai multe zone, precum zona de luat masa si cea multimedia cu tv.

4 Panourile japoneze pot constitui o solutie mai ieftina decat cea a perdelelor, avand in vedere faptul ca un panou costa in jur de 45 lei. In plus, panourile pot fi folosite ca atare sau impreuna cu perdele.

5 Un alt al panourilor il constituie modul de actionare. Panourile pot aluneca liber, independent unul de altul, dar pot fi actionate si impreuna, cu ajutorul unui snur.
 

Dezavantajele panourilor japoneze


1 Pe piata romaneasca exista o oferta destul de redusa de , aceste accesorii fiind relativ recente. Poti gasi, insa, firme specializate, care dispun de multe modele.

2 In functie de calitatea materialului, poti gasi panouri foarte scumpe sau panouri cu tesaturi prea moi si usor de sifonat. Este important sa cauti in mai multe locuri inainte sa cumperi, pentru a putea opta pentru cel mai bun produs.

Sursa foto: vbcpremierblinds.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea