Amenajarea casei

#dressing #organizare dressing #dressing haine # depozitare haine

Organizeaza-ti inteligent dressingul

Modul in care iti organizezi dressingul te ajuta sa economisesti timp si sa alegi mai eficient tinutele zilnice, fara sa fie nevoie sa intorci totul cu susul in jos de fiecare data cand cauti ceva.

In primul rand, trebuie mentionat ca dressingul poate fi atat dulapul in care iti depozitezi hainele, cat si camera cu rafturi destinata tot pentru hainele tale. Oricare ar fi cazul tau, iata cum poti organiza dressingul intr-un mod practic si util.
 

Scoate totul afara


Sorteaza hainele separat de accesorii si decide, cu aceasta ocazie, ce mai porti si ce nu. Doneaza tot ce nu mai vrei sa imbraci si pune separat hainele care necesita reparatii si ajustari . Abia acum le poti reaseza inapoi in dressing . Cea mai buna modalitate de aranjare este pe categorii: bluze, fuste, pantaloni, rochii etc.
 

Fa rost de destule umerase


Scapa de prostul obicei de a inghesui mai multe articole pe un umeras. Cumpara-ti din timp destule umerase si aseaza pe ele numai hainele care se sifoneaza usor, precum camasile, rochiile, pantalonii. Nu uita sa cureti si sa calci hainele inainte sa le asezi in dressing. Chiar daca iti va ocupa o zi de weekend, saptamana viitoare nu te vei mai confrunta cu problema aceasta si vei avea de unde alege tinuta pentru munca.

Dupa ce le-ai sortat pe categorii, ai putea sa le aranjezi si pe culori, ca sa-ti fie mai usor sa le asortezi.

Pentru curele, cravate, esarfe, saluri exista umerase speciale, cu spatii in care iti poti aseza accesoriile. Este bine sa le tii la vedere si nu in sertare, ca sa le ai in fata ochilor atunci cand iti creezi o tinuta.


Aseaza separat hainele de iarna


Nu are rost sa pastrezi la vedere puloverele, fularele si jachetele de iarna, care mai sunt si voluminoase pe deasupra. Sorteaza-le separat si aseaza-le impaturite, undeva sus, unde ajungi mai greu. Acelasi lucru este valabil pentru incaltamintea de iarna.
 

Incaltamintea sta in cutii


In cazul in care dressingul tau are loc special amenajat pentru incaltaminte, esti o fericita. Daca nu, ar trebui sa pastrezi cutiile originale sau sa faci rost de altele noi pentru depozitarea pantofilor. Este cea mai buna modalitate, deoarece asa se pastreaza mai bine si mai mult. Ai putea sa lipesti cate o eticheta despre continut pe fiecare cutie.
 

Gentile stau bine in rafturi


In cazul gentilor, cel mai bine este sa le aliniezi, una langa alta, intr-un raft. Daca vrei sa le pastrezi forma, le poti umple cu ziare. Pastreaza mai in fata modelele preferate. Gentile realizate din piele intoarsa se pastreaza in huse speciale.
 

Foloseste separatoare de sertare


Sunt ideale pentru sertarele cu ciorapi si lenjerie intima pentru ca te vor ajuta sa tii tot timpul ordine in ele. Se gasesc in comert sau se pot comanda la un producator de mobila.
 

Plaseaza cosul pentru rufe murdare langa dressing


Iti va fi mai usor sa reperezi si sa strangi hainele murdare, daca ai cosul pentru rufe la indemana. Ideal ar fi sa cauti unul cu doua compartimente, in care poti strange separat hainele pe care le vei duce la curatatorie de hainele pe care le vei spala in masina ta de spalat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului