Amenajarea casei

#sifonier #organizare spatiu #organizare sifonier

Organizarea sifonierului te ajuta sa obtii spatiu suplimentar

Organizarea sifonierului este una dintre cele mai bune solutii daca vrei sa obtii spatiu suplimentar in dulapul cu haine. Trebuie sa recunosti ca niciodata nu iti ajung rafturile din sifonier pentru cat de multe haine ai de depozitat. Daca iti impui sa faci ordine si disciplina in dulap, cu siguranta vei obtine mai mult spatiu.

Pentru a obtine rezultate optime, este indicat sa scapi de toate hainele pe care nu le mai porti si pe care le-ai adunat in dulap in ideea ca odata si odata iti vor prinde bine. De aici inainte, nu-ti ramane altceva de facut decat sa urmezi niste pasi simpli de organizare.


Pasul 1: ordoneaza hainele dupa combinatiile preferate


Un prim pas in organizarea eficienta a sifonierului este gruparea hainelor in functie de combinatiile tale preferate. Spre exemplu, poti alatura in sifonier un blazer in nuante de bej, rosu si albastru marin, o fusta bleumarin, o pereche de jeansi belumarin, un tricou rosu si o bluza crem.

In acest fel, poti realiza rapid tinute pentru diverse ocazii, fara sa cauti in tot sifonierul ceva de imbracat. Obtii spatiu mai mult pentru ca aduni cele mai frecvente piese vestimentare intr-un singur loc, pe un singur raft.


Pasul 2: simplifica depozitarea


De cele mai multe ori, sifonierele sunt ticsite cu haine pe care le-ai depozitat defectuos. Tricourile si pantalonii scurti i-ai ascuns undeva in spate, in timp ce in fata ai pastrat bluzele groase, de iarna.

O depozitare eficienta presupune sa faci viceversa. Sa depozitezi pe rafturile unde ajungi mai greu hainele groase, iar acolo unde ai cel mai facil acces hainele subtiri. Procedura trebuie repetata de cel putin 2 ori pe an - la sfarsitul toamnei si la sfarsitul primaverii.


Pasul 3: foloseste umerase


Umerasele sunt foarte utile atat pentru ca hainele sa nu se sifoneze prea tare, cat si pentru depozitare. Camasile, rochiile, fustele si pantalonii eleganti ar trebui sa isi gaseasca un loc pe umerase. Pastreaza blugii la indemana pe un raft, alaturi de tricouri.

Ordonarea hainelor pe umerase iti permite sa obtii mai mult spatiu pe rafturi.


Pasul 4: maximizeaza spatiul


Odata ce ai renuntat la hainele pe care nu le mai purtai, ai aranjat hainele in functie de combinatiile preferate si ai simplificat depozitarea, a venit timpul sa maximizezi spatiu pe care nu il folosesti. Cu siguranta acum sifonierul tau este mult mai aerisit.

In magazinele de specialitate gasesti tot felul de solutii pentru depozitare eficienta, cum ar fi cutiile. Un set de cutii este foarte util pentru depozitarea sosetelor, a pieselor de lenjerie intima si a curelelor. Acum nimic nu mai ramane imprastiat in dulapul tau cu haine.


Pasul 5: eticheteaza cutiile


Pentru un plus de ordine, este indicat sa aplici pe cutiile de depozitare etichete pe care scrii ce contine fiecare cutie. In acest fel, eviti sa cauti minute in sir o curea in tot sifonierul, pentru ca ai uitat unde ai pus-o.

Un plus de organizare inseamna imperecherea sosetelor. Iti va fi mult mai usor sa iei o pereche de sosete din cutie si sa fii gata de plecare, decat sa intarzii la o inatalnire pentru ca nu gasesti 2 ciorapi la fel.

Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului