Amenajarea casei

#album #fotografii #print #smartphone #folder #tableta #organizare fotografii

Organizarea fotografiilor de famile: 3 sfaturi utile

Organizarea fotografiilor de familie te poate scapa de corvoada momentelor in care spui "Nu o gasesc, era pe aici pe undeva, parca in folderul Vacante". De cate ori nu se intampla sa cautam minute bune o poza dintr-o anumita calatorie, cu un zambet pretios al copilului sau o fata haioasa pe care am facut-o la o petrecere alaturi de familie si prieteni? De acum nu trebuie sa iti mai faci griji pentru ca nu iti gasesti amintirile digitale, in special pozele de familie, atat de dragi tie.

Amanda Le Blanc, organizator profesionist si fondator al site-ului theamandas.com, iti ofera 3 sfaturi utile pentru a-ti organiza eficient fotografiile de familie.

Pasul 1: Adu-le pe toate in acelasi folder!

Oricat de dificil ar parea, fa-ti timp si aduna-ti toate pozele in acelasi loc. Analizeaza-le cu atentie si sterge-le pe acelea care sunt neclare, ori ale caror cadre se repeta. Daca ti se pare o sarcina prea grea sau nu ai timp de ea, roaga pe cineva apropiat sa te ajute. Important este sa incepi cu cele din prezent si sa inchei sortarea cu cele din trecut.

Pasul 2: Pune-le pe categorii!

Odata ce le-ai adus pe toate intr-un singur loc, iti va fi mai usor sa le pui pe categorii. De exemplu, eticheteaza-le in functie de an, anotimp sau eveniment.

"Poate intr-o zi, in douazeci de ani, vei dori sa printezi aceste poze si sa le pui intr-un album. Daca te decizi sa faci asta, deja sunt organizate pe ani", explica Amanda.

Pasul 3: Salveaza-le, printeaza-le, protejeaza-le!

Ai terminat partea cea mai grea a organizarii fotografiilor. Acum e timpul sa-ti protejezi amintirile. Cel mai bine ar fi sa le transferi pe un hard extern, ori pe DVD-uri de calitate. Eticheteaza-le si pune-le intr-un loc sigur. Odata ce le ai aici, te poti intoarce oricand sa-ti alegi imaginile preferate si sa le scoti pe hartie fotografica, pentru a le aranja in albumele de familie.

Mentine acest stil

Felicitari! Ai reusit sa pui in ordine albumele tale, organizate simplu, eficient, fara zeci de subcategorii etc. Cheia succesului este sa reusesti sa mentii aceasta organizare. Este un proiect care nu se termina niciodata, atata timp cat ai un aparat foto, un smartphone, o tableta sau o camera video.


[[sursafoto:ivillage.com]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea