Amenajarea casei

#amenajare birou #documente birou #organizare birou #depozitare documente

Organizarea documentelor importante

Organizarea actelor te va ajuta sa gasesti intotdeauna documentele necesare cand esti in graba sau sa dovedesti taxa unor impozite sau a unor amenzi.

1 Achizitioneaza cateva dosare


Numara categoriile de documente pe care trebuie sa le organizezi: documente personale, documente ale masinii, ale casei, facturi, amenzi etc. Mergi la o papetarie si achizitioneaza cateva dosare de plastic, cateva folii din plastic, un carnetel cu post-ituri si un marker negru. Aceste obiecte te vor ajuta sa depozitezi pe categorii toate documentele pe care le ai.

2 Incepe organizarea

Cel mai probabil nu ai stat niciodata sa aranjezi toate documentele pe care le ai - asadar acestea sunt puse toate in acelasi loc. Scoate toate aceste acte si plaseaza-le un birou. Cu marketul achizitionat, scrie pe sina fiecarui dosar categoria acestuia: casa, masina, analize medicale etc.

Dupa acest pas incepe sa asezi fiecare document peste dosarul asociat, insa incearca sa nu acoperi partea pe care ai scris categoria, astfel incat sa nu te incurci.

3 Realizeaza o organizare stricta

Introdu in fiecare dosar cateva folii de plastic in care sa categorisesti concret documentele. Spre exemplu, in cazul dosarului cu acte pentru casa, ai nevoie de cate o folie de plastic pentru fiecare dintre urmatoarele: chitante de intretinere, facturi de telefon, facturi de lumina, televiziune, internet si asa mai departe. De preferat este sa le asezi in ordine cronologica. Pe fiecare dintre aceste folii de plastic lipeste un post-it pe care sa scrii ce contine mai exact.

4 Depozitarea dosarelor

Pentru ca sunt documente destul de importante, ar fi bine sa le depozitezi intr-un loc in care vor fi in siguranta. Asadar, evita sa lasi dosarele la indemana copiilor sau a oaspetilor. Cel mai bine este sa le asezi intr-un sertar de la birou sau intr-o zona inchisa din biblioteca.

Sfat! Pentru si mai multa siguranta si buna organizare poti scana toate actele pe care le ai, iar apoi le poti aranja pe foldere. Va fi un proces lung, insa rezultatul va fi foarte util si la indemana, mai ales daca vei purta aceste foldere pe un stick.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului