Amenajarea casei

#organizare sifonier #organizare spatiu

Organizarea celor mai dezordonate spatii din casa

Dezordinea reprezinta una dintre problemele majore ale unei case. In lipsa unei bune organizari a spatiului, dezordinea se poate instala cu usurinta in fiecare incapere a locuintei. Pentru a nu o lasa sa iti acapareze casa, descopera cum poti sa organizezi cele mai dezordonate spatii ale locuintei!


1. Organizarea dulapurilor si a sertarelor din bucatarie


Dulapurile si sertarele din bucatarie adapostesc o bogatie de obiecte, de la vesela la tacamuri, oale, cratite, tigai si diverse accesorii. Organizarea acestora poate fi dificila, dat fiind numarul lor, insa este necesara pentru a profita la maxim de timpul petrecut in bucatarie si a reduce stresul imprimat de gasirea unui obiect ratacit ori de deteriorarea altuia.

Cum poti proceda? Spre exemplu, platourile, tavile, capacele oalelor pot fi depozitate pe un suport pentru vesela, prevazut cu spatii compartimentate pentru fiecare obiect in parte in partea superioara si cu o zona de depozitare a oalelor, bolurilor, tigailor etc. in partea inferioara.

In sertare poti insera organizatoare special concepute pentru asemenea spatii si depozita in interiorul lor tacamuri si alte obiecte nu foarte voluminoase (ceasti, farfurii mici, ustensile de gatit s.a.m.d).

Cand vine vorba despre vasele delicate din portelan, asigura-te ca le invelesti pe fiecare in parte, in prealabil, in hartie inainte de a le depozita. In acest fel, vei limita riscul deteriorarii cauzata de frecare.


2. Organizarea dulapului cu lenjerie de pat


Zona destinata lenjeriei de pat ar trebui amenajata intr-un spatiu bine delimitat, in asa fel incat sa ai intotdeauna ceea ce iti trebuie intr-un singur loc. In acest fel, un dulapior destinat in intregime lenjeriei de pat - acesta isi poate gasi locul chiar si in baie - sau cateva rafturi din sifonier ar trebui sa fie suficiente pentru a adaposti cearsafurile, fetele de perna si plicurile de plapuma ori pilota.

Cum le organizezi, insa, odata ce le-ai gasit locul perfect? Organizarea ideala este in seturi. Suprapune fetele de perna, cearsafurile si plicurile, formand trei sau mai multe seturi de lenjerie de acelasi tip. In plus, ideal ar fi sa le asezi in aceeasi ordine, astfel incat atunci cand vei avea nevoie sa schimbi lenjeria de pat, itemurile cu acelasi model sa se afle la acelasi "nivel" in interiorul seturilor obtinute.


3. Organizarea sifonierului


Pentru a castiga spatiu in sifonier si a-ti organiza cu mai multa usurinta hainele, poti incerca urmatoarea solutie: profita de spatiul ramas gol sub hainele atarnate pe umerase pentru a mai prinde o bara de sustinere. Solutia este ideala daca ai un dulap foarte inalt, care iti ofera suficient spatiu in partea inferioara. Astfel, instalarea unui nou suport pentru umerase iti va permite agatarea unor piese vestimentare scurte, precum tricourile.

Mai poti incerca si alte trucuri de organizare a sifonierului: de pilda, depoziteaza o parte dintre haine in cutii, pentru a evita ca "turnuletele" formate sa se prabuseasca si investeste intr-un sistem de depozitare a pantofilor. Nu in ultimul rand, creeaza o zona destinata in exclusivitate depozitarii gentilor si, inainte de a le pune la pastrare, umple-le cu hartie pentru a evita deformarea lor.

Foto: closets-organize.builtinsdesignss.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului