Amenajarea casei

# alegere somiera pat #somiera de par

Oferta de somiere de pat, tot mai diversa. Iata ce poti sa alegi

Calitatea somnului se îmbunătățește considerabil ca urmare a utilizării unei somiere de pat. Un astfel de produs contribuie în mod decisiv – alături de saltea – la o poziție corectă din punct de vedere anatomic pe durata nopții. Prin urmare, te odihnești mai bine, iar a doua zi ești în cea mai bună formă.

 

Căldura este dispersată mai eficient decât în cazul în care este folosită o simplă placă de PAL. Umezeala se evaporă mai repede și mai ușor, iar aerisirea superioară împiedică apariția și dezvoltarea mucegaiului.

Dacă toate aceste beneficii te-au convins de necesitatea cumpărării unei somiere pat, trebuie să știi că oferta este extrem de variată. Vei găsi produse realizate din lemn sau din metal, rabatabile și electrice, dotate cu telecomandă. Unele modele sunt concepute special pentru persoane imobilizate la pat, care necesită repaus prelungit sau îngrijire medicală, în timp ce altele au caracteristici care permit folosirea lor fără probleme chiar și de către persoane supraponderale. Iată câteva dintre modelele care se bucură de cea mai mare apreciere!

Somiere de pat rabatabile, din lemn de fag

Aceste modele rabatabile manual fac posibilă modificarea durității în zona lombară, ceea ce îi permite coloanei vertebrale să adopte o poziție cât mai comodă.

Concepute pentru o rezistență sporită, sunt alcătuite din materiale durabile, de ultimă generație. De exemplu, lemnul de fag multistratificat este recunoscut pentru rezistența sa în timp, care este sporită și de faptul că lamelele curbate, cu o lățime de 38 de milimetri, au fiecare o mișcare independentă.

Există două zone independente de odihnă, în așa fel încât fiecare dintre parteneri să își poată regla separat înălțimea și duritatea din zona lombară, fără a produce nici cel mai mic deranj.

Somiere de pat medicale, electrice, dotate cu telecomandă

Aceste produse premium sunt apreciate de toți utilizatorii și considerate foarte utile inclusiv de persoanele care petrec mult timp în pat din cauza unei afecțiuni medicale sau a faptului că traversează o perioadă de recuperare.

Modelele de o persoană sunt dotate cu o telecomandă, modificându-și poziția extrem de ușor și în condiții de siguranță. Cele pentru două persoane au două motoare și două telecomenzi, ceea ce îi permite fiecărui utilizator să își acționeze separat zona de odihnă.

Sistemul este foarte silențios, iar somiera cu WiFi poate fi controlată chiar și de la distanță, prin descărcarea unei aplicații disponibile pe ioS sau Android. Poate fi utilizat inclusiv în timpul unei pene de curent electric, deoarece  telecomanda este livrată împreună cu un  set de baterii de rezervă.

Somiere de pat pentru persoane supraponderale

Produsele din această categorie se remarcă prin lamelele late, care le conferă un plus de durabilitate. Datorită acestora, somiera își păstrează elasticitatea necesară susținerii corecte a coloanei vertebrale, mai ales dacă este folosită în combinație cu o saltea de calitate.

Lamelele duble au fost integrate în cadrul de pat prin metoda încleierii la cald, ceea ce de asemenea contribuie la creșterea rezistenței în timp. Modelele sunt recomandate nu numai pentru persoane cu un plus de greutate, ci pentru oricine își dorește un produs durabil, de exemplu pentru părinții ai căror copii obișnuiesc să sară în pat.

Tu ce somiere pat preferi? Dacă faci alegerea potrivită, te vei bucura de un somn odihnitor, noapte de noapte.

 

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea