Amenajarea casei

#materiale textile #amenajarea casei #catifea

Ofera o nota de lux si eleganta decorului folosind catifea

Catifeaua este un material pretentios care da o nota de eleganta si roialitate oricarei incaperi. Din Evul Mediu, pana in zilele noastre, catifeaua a reprezentat intotdeauan luxul si opulenta. Daca pe timpuri numai persoanele instarite isi permiteau sa-si decoreze casa folosind catifea , in zilele noastre aceasta are un pret accesibil astfel ca oricine isi poate permite sa includa acest material nobil in living sau dormitor.


1 Tipuri de catifea


Catifeaua este un material ce are o fata foarte neteda, realizata din fire subtiri sintetice - poliester sau naturale- matase, lana, bumbac, foarte dese si cu lungimea mai mica de un milimetru, iar cealalta fata este alcatuita din stofa.

Catifeaua realizata din matase are un aspect deosebit si este foarte placuta la atingere insa pe de alta parte este foarte pretentioasa si greu de intretinut.

Catifeaua realizata din fire sintetice este mai grea si nu este la fel de flexibila ca cea din matase insa este mult mai ieftina.

Varianta din bumbac este de asemenea o alegere potrivita pentru decorarea casei intrucat are un pret bun si o durabilitate ridicata in timp.


2 Catifeaua in amenajarea casei


Poti sa folosesti catifeaua in decor sub diverse forme.

Draperiile din catifea se potrivesc atat intr-un decor traditional cat si in unul cu influente contemporane. Pentru un effect dramatic, ai grija ca acestea sa atarne circa 4-5 cm peste podea.

Adauga mister si romantism dormitorului folosind cuverturi si fete de perne din catifea. Sau imbraca tablia patului sau peretele din spatele lui intr-o bucata generoasa din acest material. De altfel, catifeaua reprezinta piesa de rezistenta a stilului de amenajare gotic dar si romantic.

Pentru living, foloseste pernute decorative imbracate in catifea si fete de masa din acelasi material.

De asemenea, este bine sa stii ca exista si tapet cu imprimeuri realizate din catifea. Acesta va da o nota eleganta si sofisticata camerei de zi.

Obiectele decorative din catifea sunt extrem de elegante. O bijuterii imbracata in catifea, de exemplu, poate constitui o piesa importanta de amenajare atat in dormitor cat si in living.
 

3 Culori si texturi


Cel mai des se gaseste pe piata catifea in culori foarte inchise si dense insa exista si modele mai deosebite, imprimate.

Imprimeurile pot avea un aspect uniform sau pot fi realizate cu ajutorul unei tehnici speciale ce folosesc forta aburilor. Astfel este fabricata catifeaua cu aspect “sifonat”.

Culorile negru, rosu, violet si burgundiu sunt cele mai populare in randul catifelei insa, in ultimii ani, au inceput sa fie folosite in amenajarea casei si tonuri mai deschise de roz, crem sau bleu.

O piese imbracata in catifea de culoarea inchisa poate deveni punctul central al camerei in timp ce catifeaua de culoare deschisa este mai placuta ochiului si nu iese atat de mult in evidenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului