Indiferent ca vei pregati o cina romantica, vei organiza o petrecere grandioasa sau vei invita cativa prieteni la o cafea, va trebui sa folosesti un anumit tip de vesela, in functie de preparatele pe care le vei servi. a face fata oricarei provocari culinare, iata o lista cu accesoriile care nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa.
1.Tipuri de vesela:
|
|
|
|
pentru aperitiv | Farfurii pentru ciorba sau supa | Farfurii pentru desert | Farfurii pentru felul doi |
|
|
|
|
Castroane pentru desert | Cupa pentru inghetata | Platouri de diferite forme si marimi pentru aperitiv | Platorui speciale pentru servirea pestelui (daca este necesar) |
|
|
||
Sosiera | Un castron mare si unele mai mici pentru salata |
2. Tipuri de :
|
|
|
|
Pahare pentru apa | Pahare pentru cocktailuri | Pahare pentru lichior | Pahare pentru vin |
|
|
|
|
Pahare pentru suc | Pahare pentru sampanie | Pahare pentru tuica | Pahare pentru wisky |
3. Tipuri de tacamuri:
|
|
|
|
Lingura | Lingurita | Lingura cu dinti de furculita | Furculita pentru branza |
|
|
|
|
Furculita pentru carne | Furculita pentru crab | Furculita pentru desert | &Furculita pentru friptura |
|
|
|
|
Furculita pentru masline | Furculita pentru peste | Furculita pentru placinta sau | Furculita pentru salata |
|
|
|
|
Fuculita pentru scoici | Fuculita pentru spaghetti | Cutit cu varf rotund pentru uns | Cutit de masa zimtat |
|
|
|
|
Cutit pentru cojit | Cutit pentru deschiderea scoicilor | Cutit pentru dezosat | Cutit pentru |
|
|
|
|
Cutit pentru class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/paine" title="paine">paine | Cutit pentru peste | Cutit pentru utilitati | Cutit mare pentru felierea fripturilor |
4. Alte obiecte necesare:
|
|
|
|
Lumanari | Scobitori si pentru acestea | Servetele de unica folosinta | Servete din bumbac |
|
|
|
|
Solnita pentru sare si piper |
Suport pentru |
Suport pentru ulei si otet |