Amenajarea casei

# zugravit pereti #decor pereti #renovare locuinta #pereti

Nu vrei sa zugravesti? 5 alternative pentru a da o viata noua peretilor tai

Daca stai cu chirie si proprietarul ti-a interzis sa zugravesti, sau pur si simplu, este apartamentul tau, vrei o schimbare, dar nu te incanta deloc ideea de a te apuca de zugravit, te vei intreba firesc daca ai alternative. Oricare ar fi motivele, daca nu vrei sa zugravesti si cauti alte solutii pentru a schimba culoarea peretilor, exista metode rapide si foarte eficiente. Iata cinci idei care te pot ajuta sa dai o noua viata peretilor tai.

Foloseste tapetul autoadeziv

Daca iti place aspectul unui perete proaspat vopsit si nu vrei sa zugravesti, tapetul autoadeziv poate fi o alternativa minunata. Pe langa faptul ca il gasesti in nuante luminoase si atragatoare, se aplica foarte usor si efectul este imediat si spectaculos. In plus, se poate elimina la fel de usor daca nu iti mai place, sau te muti si trebuie sa il dai jos pentru a lasa apartamentul excat asa cum l-ai primit.

Tapet lavabil si detasabil

Daca ti-ai propus sa aduci un plus de textura si culoare in spatiul de locuit, tapetul lavabil si detasabil este ideal. Asemanator cu tapetul autoadeziv, este usor de aplicat si se poate gasi in multe modele atragatoare. Cu minim de efort, tapetul lavabil va oferi locuintei tale un plus de atractivitate si prospetime, avand avantajul ca se poate curata si, totodata, se poate inlatura foarte usor.

Rulouri textile pentru pereti

Utilizarea rulourilor textile pentru a acoperi peretii, chiar daca este mai inedita, este de mare efect. Cu ajutorul acestora, fara a zugravi si fara prea mult efort, poti shimba radical aspectul unei camere. Rulourile textile se pot intinde de-a lungul peretilor si se pot asigura cu cuisoare micute care abia se vor observa.

Alternativ, poti folosi placi de spuma colorate, la inaltimea camerei - nu trebuie decat sa le atasezi de pereti.

Creeaza o galerie de fotografii

Se spune ca o fotografie valoreaza cat o mie de cuvinte, asa ca un perete plin cu fotografii va spune o intreaga poveste, lasandu-te fara cuvinte. Poti expune momentele preferate impodobind peretii cu rame foto de toate formele si dimensiunile. Acest lucru nu numai ca va oferi locuintei tale o nota personala, dar iti permite si sa protejezi peretii folosind benzi dubluadezive pentru fixarea cadrelor fotografice. Daca nu vrei sa faci singur acest lucru, poti cauta o firma care sa iti creeze un zid fotogenic.

Foloseste tapiseriile

Tapiseriile sunt lucrari de arta realizate din materiale textile, unele dintre acestea fiind adevarate piese de arta. Pe langa faptul ca sunt decorative si foarte frumoase, tapiseriile pot fi si o investitie serioasa, valoarea lor crescand in timp. Aceste piese tesute sunt usoare si se pot gasi in nenumarate forme si culori. Se agata pe perete de un carlig cu un suport adeziv si vor deveni imediat piesa focala a camerei.

O tapiterie frumoasa si inspirat aleasa, va fi un motiv de incantare pentru oricine va intra in camera in care ai expus-o.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea