Amenajarea casei

#amenajare dormitor #somn odihnitor #dormitor

Nu te odihnesti suficient? Cum sa-ti amenajezi dormitorul pentru un somn odihnitor

Nu reusesti sa te odihnesti suficient si ai nevoie de ajutor pentru a dormi? Dormitorul ar putea fi una dintre cauzele insomniei. Iata sapte trucuri simple si rapide care vor face din dormitorul tau un mediu de dormit mai sanatos:

1. Cumpara o saltea confortabila

Nici macar nu incerca sa faci comparatii. Fiecare saltea din fiecare magazin are un nume diferit. Si fiecare proprietar al fiecarui magazin de saltele spune ca saltelele din magazinul lui sunt diferite si mai bune decat celelalte magazine de saltele de pe planeta. Adevarul este ca salteaua potrivita pentru tine este cea pe care o testezi timp de 30 de zile, iar dimineata te trezesti odihnit si fara dureri. Incearca sa gasesti un magazin de saltele care ofera aceasta optiune. Alege salteaua care crezi ca este mai confortabila si asigura-te ca are garantie si ca o poti returna dupa cele 30 de zile daca nu esti multumit de ea. Salteaua care iti permite sa te scufunzi intr-un somn adanc si natural si sa te trezesti dimineata fara dureri este cea pe de care ai nevoie.

2. Alege asternutul potrivit

Perne si saltele moi sau tari? Asta depinde de preferintele tale. De asemenea, cumpara o lenjerie de pat din matase naturala sau bumbac, intr-o culoare linistitoare.

3. Parfumeaza camera

O picatura de esenta de apa de lavanda, aplicata pe perna este linistitoare si te va ajuta sa te relaxezi dupa o zi epuizanta.

4. Relaxare inainte de culcare

Redu temperatura camerei inainte de a te urca in pat. Temperaturile mai mici spun organismului ca este timpul pentru dormit. Temperatura optima pentru un somn odihnitor este de 20-24 de grade Celsius.

5. Acorda atentie poluarii fonice

Daca locuiesti intr-un oras aglomerat zgomotul exterior iti poate afecta somnul. Unii oameni se obisnuiesc cu zgomotul din mediul inconjurator daca este constant. Dar pe multi dintre noi, zgomotele puternice, de afara, ne pot tine treji. Este unul dintre motivele pentru care multe persoane nu reusesc sa se odihneasca pe timpul noptii.

Nu numai ca poluarea fonica iti poate „fura” somnul si te va face sa te simti ametit a doua zi, insa exista dovezi ca sunetele, cum ar fi cele provenite din traficul urban, pot avea un efect negativ asupra sanatatii.

Pentru a rezolva aceasta problema, incercati sa reduci pe cat posibil zgomotul din locuinta. Inchide televizorul cand te duci la culcare si da telefonul pe silent pentru a nu te deranja. De asemenea, este indicat sa inchizi ferestrele si usile pentru a evita ca zgomotele exterioare sa te deranjeze.

6. Cumpara draperii

O camera intunecoasa este perfecta pentru un somn odihnitor. Daca nu ai draperii este momentul sa achizitionezi unele. Alege niste draperii opace, care sa se asorteze cu designul incaperii, dar care sa nu lase lumina stradala sau lumina lunii sa te deranjeze.

7. Atentie la becurile led

De asemenea, pentru un somn odihnitor, este indicat sa scoti din priza orice aparat electronic care, odata stins, continua sa lumineze incapere prin leduri. Acest lucru se intampla in special in cazul televizoarelor si monitoarelor, dar si in cazul ceasurilor electronice care au afisaj luminos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea