Amenajarea casei

# subventii caldura iarna 2011 #subventii iarna #subventii caldura

Noile reguli de acordare a subventiilor la iarna

Proiectul de Ordonanța privind masurile de protecție sociala a consumatorilor considerați vulnerabili in perioada iernii 2011-2012 va fi prezentat spre aprobare in sedinta executivului din aceasta saptamana. Alaturi de modificarile ce tin de ajutorul pentru caldura, noul proiect va duce si la eliminarea subventiilor pentru caldura.

 

Ce prevede proiectul


Potrivit declaratiei ministrului muncii, Sebastian Lazaroiu , de aceste venituri vor beneficia peste 330.000 de familii, in conditiile in care iarna trecuta au primit ajutorul de caldura 200.000 de gospodarii.Cuantumul ajutorului pentru acesti consumatori va fi, in medie, de 2.000 de lei.

In momentul de fata, populatia este sprijinita atat prin subventia pe gigacalorie , platita de primarii si guvern, cat si prin ajutorul de caldura. Cresterea valorii ajutorului pentru caldura, dar si a numarului celor care primesc sprijin financiar de acest tip, face ca subventia sa nu mai fie necesara, in opinia ministrului.
 

Cine va beneficia de subventii


Subventia se va acorda in functie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie, dupa cum urmeaza:

a) in proportie de 90% in situatia in care venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este de pana la 155 lei;

b) in proportie de 80% in situatia in care venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins intre 155,1 lei si 210 lei;

c) in proportie de 70% in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins intre 210,1 lei si 260 lei;

d) in proportie de 60% in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins intre 260,1 lei si 310 lei;

e) in proportie de 50% in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins intre 310,1 lei si 355 lei;

f) in proportie de 40% in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins intre 355,1 lei si 425 lei;

g) in proportie de 30% in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins intre 425,1 lei si 480 lei.

h) in proportie de 20% in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins intre 480,1 lei si 540 lei.

i) in proportie de 10% in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins intre 540,1 lei si 615 lei.

j) in proportie de 5% in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins intre 615,1 lei si 786 lei.

 

La calcularea veniturilor intra si bunurile detinute


La calcularea venitului pe cap de membru de familie, necesar pentru a se stabili daca un consumator casnic poate primi sau nu ajutor de caldura, se va tine cont atat de veniturile salariale si de alta natura, dar si de bunurile din proprietate.

Astfel, daca ai camera video, o mașina care nu are peste zece ani vechime și ceva bani in banca nu poți beneficia de ajutor.

Alte bunuri care ii impiedica pe romanii saraci sa primeasca ajutorul de caldura sunt: obiecte de valoare, obiecte de arta, bijuterii sau monezi din metale pretioase , utilaje agricole, depozite bancare de peste 3.000 lei, terenuri, animale (peste 3 bovine, peste 3 porcine, peste 20 ovine, peste 2 cabaline, peste 50 capete de iepuri de casa, peste 100 capete de pasari, peste 15 familii de albine).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea