Amenajarea casei

#casa #casa noua # mutat casa noua #depozitare lucruri

Mutatul intr-o casa noua in 10 pasi simpli

Mutatul intr-o alta casa poate fi o adevarata corvoada, daca nu iti organizezi bine activitatile si timpul. Trebuie sa gandesti eficient cum sa-ti impachetezi toata viata in cateva cutii, astfel incat lucrurile tale personale sa nu aiba de suferit si sa gasesti totul usor atunci cand ai nevoie.

 

Fa-ti un stoc mare de cutii

 

Niciodata nu vor fi destul de multe pentru ca sigur n-ai cum sa calculezi exact cum si cate lucruri vor intra in fiecare cutie. Procura-ti peste 10 cutii mari si seturi de cutii medii sau mici de la magazinele mari de constructii sau chiar de la marile magazine alimentare, care le depoziteaza, de obicei, la vedere. Pentru haine, poti folosi saci de plastic, deoarece, daca le impaturesti frumos, pot intra mai multe decat in cutii.

Vei mai avea nevoie de cateva benzi de scotch de lipit si un marker, cu care sa-ti insemnezi cutiile, astfel incat sa stii exact unde si ce ai pus. Daca obiectele din cutie sunt fragile, ar trebui sa specifici acest lucru.
In caz ca te mai ajuta si altii la mutatul intr-o casa noua, ai putea sa scrii pe fiecare cutie locul in care trebuie sa ajunga. De exemplu: baie, bucatarie, dormitor.

 

Cutiile de plastic sunt o alternativa buna

 

Cutiile acelea inalte, cu capac, sunt la fel de bune pentru depozitarea lucrurilor inainte de mutat. De obicei, in acele cutii iti tii lucrurile la care nu umbli foarte des (dosare cu acte vechi, haine de iarna ), insa acum te poti folosi de ele, avand avantajul ca le poti pune una peste alta in masina fara sa-si faci probleme ca se vor deforma.

Totusi, nu le ingreuna prea tare, pentru ca vei descoperi ca nu le poti urni, asa ca mai bine mai multe si mai usoare, decat putine si imposibil de ridicat.

 

Incepe treaba din timp

 

Nu lasa totul pentru ultima zi pentru ca risti sa creezi o mare harababura. Incepe cu 1-2 saptamani inainte sa strangi cateva dintre lucrurile de care nu ai nevoie zilnic ( haine groase , asternuturi, incaltaminte, vesela, etc) si lasa obiectele de uz zilnic la urma (cosmetice, computer, incarcator de telefon, etc).

In cazul computerului, ai grija sa nu desparti componentele sau cablurile, ci tine-le pe toate in acelasi loc, ca sa-ti fie usor sa-l montezi din nou.
Daca ai mobilier care se asambleaza din mai multe piese, depoziteaza-le pe toate in acelasi loc si fii atenta la suruburi, piulite sau chei speciale, sa le pui la un loc cu restul pieselor. In plus, ar fi bine sa pastrezi si schema initiala de asamblare .

 

Folosete trolerul si geanta de voiaj

 

Nu le ocoli atunci cand vrei sa te muti pentru ca in ele intra foarte multe obiecte sau haine si oricum le vei lua dupa tine. Umple trolerul si cu obiecte mai fragile pentru ca intariturile sale le vor proteja. Daca acestea au roti, iti va fi chiar mai usor sa le cari.

 

Pastreaza la tine actele importante

 

Inainte sa incepi impachetatul, fa un dosar cu actele importante ( certificat de nastere , pasaport, facturi recente, parole, etc) si asigura-te ca il duci chiar tu in casa cea noua si nu il lasi altora, care ar putea sa-l piarda.

Nu lasa cutiile sau sacii la intamplare pe strada, in holul blocului sau oriunde nesupravegheate. Chiar si un simplu teanc de carti poate atrage atentia hotilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului