Amenajarea casei

#accesorii #covoare #ghiveci cu flori #mutat la casa #instalare casa

Mutatul de la apartament la casa: 5 sfaturi pentru o instalare confortabila

Odata ce situatia financiara ti-o permite, mutatul de la apartament la casa este o tranzitie fireasca, atunci cand iti doresti mai mult spatiu si visezi la o gradina doar a ta. Entuziasmul schimbarii locuintei poate sa fie umbrit de numeroase griji legate de efortul mutarii si de cheltuielile implicate, de aceea este bine sa iti faci un plan bine pus la punct, pentru a-ti usura munca.

Mutatul de la apartament la casa poate fi chiar un proces placut, cu o organizare temeinica. Iata cateva sfaturi pentru o instalare cat mai economica!

1 Inventariaza-ti bunurile

Incearca sa iti folosesti lucrurile pe care deja le ai la maxim potential. Nu te grabi sa iti arunci bunurile aparent inutile, este posibil ca la noua casa sa le gasesti un scop.

Fa un inventar al tuturor obiectelor pe care le detii, gandeste-te care sunt acelea pe care nu le poti folosi in niciun fel sau pe care ai posibilitatea sa le folosesti atunci cand te muti. Cu o imagine clara a bunurilor tale, poti optimiza la maximum resursele deja existente.

2 Planifica-ti bugetul cumpatat

Acum ca ai terminat inventarul, incearca sa alcatuiesti un buget estimativ, limitandu-te la lucrurile de minima necesitate si incercand sa incluzi cumva in schema de design obiectele din vechiul apartament.

In primele luni pe care le petreci instalandu-te, aloca circa 40% din bugetul tau mobilei si utilitatilor, nu mai mult. Evita datorii noi si inarmeaza-te cu rabdare, pe parcursul unui an intreg, poti achizitiona tot ce iti doresti pentru casa!

3 Reconditioneaza lucrurile vechi

Proiectele in care transformi lucrurile vechi in unele noi si originale sunt foarte populare. Inspira-te din ideile pe care le gasesti in mediul online, la televizor sau in reviste, apoi reconditioneaza piesele de mobilier, obiectele de iluminat etc., folosind banala vopsea si alte accesorii capabile sa le dea un "chip" proaspat si atragator.

4 Economisteste bani pe covoare

Sigur ca vechiul tau covor, de care te-ai atasat, nu va mai acoperi noua suprafata mult mai mare a casei. In loc sa il arunci si sa cumperi altul, apeleaza la un truc: cauta o mocheta ieftina sau un covor din iuta, in tonuri neutre, care sa te coste mult mai putin, apoi asaza peste el covorul tau de suflet.

5 Umple spatiul cu accesorii ieftine

Nu te grabi sa cumperi mobilier care sa umple tot spatiul. Un ghiveci mare de flori poate sa acopere un colt gol, iar un set de pernute decorative iti va face o canapea mai veche sa para nou-nouta!

Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului