Amenajarea casei

#pereti #bar #barbati #casa #activitati casnice

Munci fizice in casa pentru barbati

Teoria potrivit careia femeile lucreaza in doua schimburi, cu sarcinile de la serviciu si cu treburile casnice si lucreaza mai mult decat barbatii este doar un mit. In realitate, barbatii isi petrec timpul cu activitati constructive, muncesc mai mult si sunt mult mai productivi decat sotiile lor, potrivit unui studiu recent.



Cine dedica mai mult timp treburilor casnice


Un alt mit des vehiculat este cel al "barbatului de tip nou", potrivit caruia barbatii ar face mai multa munca in gospodarie fata de acum cativa zeci de ani. Insa, potrivit unui nou studiu, barbatii nu fac mai multa munca in gospodarie decat in urma cu 30 de ani. In schimb, femeile angajate petrec mai putin timp cu activitatile casnice, pe masura ce venitul lor creste, insa acest lucru nu inseamna ca nu sunt cele care muncesc cel mai mult in casa.

Studiul Universitatii din Michigan arata ca barbatii fac, in medie, pe saptamana, sapte ore de munca in gospodarie, adica tot atata timp cat petreceau in acest mod si in urma cu trei decenii. In schimb, numarul de ore pe care femeile il petrec in medie facand diverse munci gospodaresti a scazut de la 19,5 la 14,5.

Specialistii explic aceaste scadere prin folosirea dispozitivelor electocasnice care economisesc timpul gospodinelor - masinile de spalat vase , cuptoarele cu microunde, etc.
Totusi, exista cateva munci fizice care sunt "dedicate" barbatilor:


Daramarea peretilor


Cand vine vorba de forta fizica, barbatii sunt de departe mai potriviti pentru o astfel de activitate. Exista pe piata barosuri si unelte speciale care iti vor usura munca. Atentie ce pereti vrei sa darami din casa pentru a nu afecta rezistenta structurii.

Este important sa ceri sfatul unei persoane avizate, pentru unele operatiuni de acest gen avand nevoie chiar de aprobare din partea autoritatilor.
Totodata, este bine sa te asiguri ca peretii respectivi nu contin cabluri electrice sau alta mica infrastructura.


Construirea unui bar


Daca iti place sa iti petreci timpul liber acasa, alaturi de prieteni, iti propunem sa te gandesti la amenajarea unui bar. Poti sa-ti construiesti unul daca te pricepi cat de cat la bricolaje sau iti poti cumpara unul pe care sa-l instalezi ulterior. Ocupa-te si de suporturile de pahare, de sticle dar si de lumini.

Este bine ca barul tau sa aiba atat o lumina puternica dar si una intima, pe care sa o folosesti in serile in care vrei sa te relaxezi astfel ca este bines a acorzi atentie instalarii unor surse de lumina speciale.


Izolarea tevilor


Conductele care nu sunt bine izolate pot duce la pierderea caldurii si la aparitia condensului si pot duce la suprasolicitarea sistemelor de incalzire.

Poti sa izolezi teava cu ajutorul spumei poliuretanice , vatei minerale, buretelui, bandei elastometrice sau foliilor termoizolante speciale pentru tevi.
Inainte de a izola tevile este foarte important sa le cureti sis a le degresezi sis a te asiguri ca sunt uscate bine. Asigura-te ca materialele vor acoperi intreaga suprafata a tevilor inainte de a le taia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare