Amenajarea casei

#munca de acasa #amenajare birou #birou

Muncesti de acasa? 5 idei de amenajare a spatiului de lucru

Atunci cand esti in situatia de a lucra de acasa si nu ai un loc special destinat acestui lucru, poate fi destul de dificil de separat spatiul personal de cel profesional. Insa, organizarea unei zone de lucru, de birou, te poate ajuta sa-ti concentrezi atentia exclusiv pe jobul tau, fara sa interactionezi cu chestiunile domestice. Chiar daca aranjarea unui spatiu de lucru la domiciliu poate reprezenta un lux, ori poate fi dificil de pus in practica, exista solutii neasteptate pentru aceasta problema. Descopera o serie de idei de amenajare a spatiului de lucru de acasa, chiar si pentru situatia in care nu dispui de o camera dedicata pentru acestui lucru.

1. Alege un loc retras... insa nu limitat

In momentul in care faci trecerea de la biroul firmei la cel de acasa va trebui sa constientizezi faptul ca acolo iti vei petrece o mare parte din zi, cu indelungate ore de activitate profesionala. De aceea, cel mai important lucru in alegerea locului de amplasare a spatiului de lucru este ca situarea sa sa fie facuta intr-o camera unde te simti confortabil. Astfel, vei lucra in voie, nestingherit de vreun eventual element care te poate distrage. Daca ai luat in considerare un spatiu folosit la comun si de ceilalti membri ai casei, va trebui sa te gandesti ca acela va fi destul de aglomerat si nu iti vei putea gasi linistea. Biroului tau ar trebui sa fie intr-un loc retras, intr-un colt sau langa un perete. Nu face greseala de a alege un birou redus in dimensiuni, ai nevoie de spatiu si de loc unde sa iti desfasori activitatea.

2. Acorda atentie nevoilor tale

Principala ta preocupare atunci cand  iti proiectezi biroul de acasa este ca acesta sa fie cat mai comod, sa creezi un spatiu care te motiveaza sa ai un randament ridicat. Pentru a-ti asigura confortul necesar va trebui sa ai parte de  un scaun ideal pentru tine. Un scaun oarecare iti poate afecta spatele chiar si dupa prima zi de lucru. Ai nevoie de unul din acele scaune de birou perfecte pentru cei care lucreaza de acasa. Citeste recenziile si caracteristicile scaunului pe care doresti sa-l achizitionezi, pentru a lua cea mai buna decizie.

La fel de importanta este si biroul. Trebuie sa ai in vedere ce tip de munca vei executa la birou si ce tip de dispozitiv electronic folosesti. Va trebui sa tii cont, de asemenea, de dimensiune si versatilitatea pe care ar trebui sa o aiba biroul.

3. Opteaza pentru un computer performant

Pentru ca nu exista astazi munca de birou care sa nu depinda in mod esential de lucrul cu un computer, va trebui sa ai in vedere configurarea adecvata a acestuia pentru a fi cat mai performant. Poti opta pentru  un upgrade al unitatii centrale, sau, daca iti permiti, fie optand un laptop sau un calculator nou. Pentru aceasta va trebui sa tii cont de cat de mobil trebuie sa fii in munca ta. Ia in calcul viteza procesului, un necesitatea unui hard-disk suficient de incapator pentru stocarea tuturor fisierelor tale, sau o memorie RAM de cel putin 8 GB. Toate acestea pot fi integrate unei placi de baza fiabile si compatibile.

4. Foloseste-te de pereti

Daca biroul tau este situat langa un perete, asa cum te-am sfatuit mai sus, te poti folosi de acesta pentru a suspenda rafturi unde poti depozita materiale. Poti opta intre cosuri, rafturi sau polite simple, sau chiar cunoscutele rafturi tip fagure..

5. Elibereaza biroul si asigura un iluminat corespunzator

Pentru a atinge un nivelul optim de randament va trebui sa ai in vedere mentinerea unui spatiu curat, care sa nu fie incarcat de materiale sau obiecte.. Pastreaza in apropierea ta doar  ceea ce iti este strict necesar, pentru ca atentia ta sa nu fie distrasa.

Nu uita nici de  iluminarea corespunzatoare a biroului. O camera slab iluminata poate induce o stare de somnolenta, sedand atentia ta. Biroul de acasa va trebui sa permita patrunderea luminii naturale, iar daca nu este posibil,  poti folosi ca alternativa iluminarea artificiala, pentru a te bucura de un spatiu suficient de luminos in care sa iti desfasori  activitatea ta zilnica.

Sursa foto: https://picjumbo.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea