Amenajarea casei

# design casa #amenajari interioare #amenajare casa mozaic #amenajare casa #mozaic interior #mozaic

Mozaicul sau cum sa iti transformi casa intr-o opera de arta

Inca din timpuri stravechi, mozaicul a fost una dintre cele mai apreciate solutii de decor. Astazi, insa, mozaicul a fost reinterpretat intr-o maniera moderna datorita materialelor noi, care permit efecte unice. Piatra, marmura, sticla sau ceramica pot satisface si cele mai sofisticate gusturi.

Ce este mozaicul

Mozaicul este o tehnica ce presupune acoperirea, de obicei a unui perete, cu piese mici din diferite materiale, de obicei de forma patrata. Insa mozaicul poate fi utilizat si pentru a imbraca piese ceramice sau obiecte de mobilier. Avantajul, din punct de vedere decorativ, al folosirii acestei tehnici este ca bucatile mici de piatra, marmura, sticla sau travertin isi schimba cromatica in functie de felul in care bate lumina, fie naturala, fie artificiala.

Unde se utilizeaza

Daca pana acum mozaicul era folosit cu precadere in bai si in bucatarii, tendintele ultimilor ani au facut ca el sa migreze si pe holuri sau chiar dormitoare. Formele care se pot obtine din imbinarea placutelor mici creeaza de cele mai multe ori piese unicat.

Elegant si luxos, mozaicul folosit in baie va schimba complet aspectul acestei incaperi. Un avantaj aparte este ca iti poti personaliza modelul folosit. Daca alegi sa imbraci intreaga baie in mozaic trebuie sa acorzi mare atentie alegerii culorilor, intrucat prea multe nuante pot crea un decor obositor.

Sursa foto: molapro.co

Prezenta mozaicului in dormitor poate parea inedita, dar este cu atat mai interesanta cu cat nu este atat de des intalnita. Alege sa acoperi doar un singur perete cu mozaic, de preferinta cel din dreptul patului. Foloseste nuante calde, de maro, de auriu, pentru a spori confortul incaperii.

Sursa foto: granitetransformations.com

Intr-o bucatarie poti obtine un efect vizual fantastic cu ajutorul pieselor ceramice combinate cu cele din sticla, spre exemplu. Stralucirea metalica, de asemenea, confera un aspect extrem de luxos bucatariei.

Sursa foto: best4bathrooms.co.uk

Si holul de la intrare va arata desavarsit cu ajutorul unei structuri tip mozaic. Este si o modalitate aparte de a-ti intampina cum se cuvine oaspetii care iti intra in casa.

Sursa foto principala: pourfemme.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului