Amenajarea casei

#insecte #furnici #molie #gandaci #gargarite #insecte casa

Moduri non-toxice de a tine insectele departe de casa in timpul verii

Insectele sunt musafirii nepoftiti ai casei pe timpul verii, strecurandu-se pana si prin cele mai mici orificii si dandu-ti fiori reci pe spate. Insecticidele sunt o solutie rapida de eradicare a invaziilor, insa substantele chimice pe care le emit pot fi extrem de daunatoare pentru om.

Din fericire, exista si cateva moduri non-toxice de a tine insectele de parte de casa ta in timpul verii, pentru toate speciile de taratoare si zburatoare ce iti invadeaza spatiul intim. Ele sunt practice, insa, doar in cazul invaziilor de mici dimensiuni, iar daca te confrunti cu o infestare de proportii, apeleaza la un exterminator profesionist!


1. Furnici

Prezenta furnicilor in casa ta poate sa aiba doua cauze principale: puncte de acces libere pentru ele si resturi de mancare prezente in casa. Curata foarte bine locuinta si mentine chiuveta curata (fara vase murdare lasate zile in sir). Apoi, presara pe la colturile prin care suspectezi ca si-ar face veacul furnicutele putina scortisoara (la va tine la distanta).


2. Pestisorul argintiu

Gandacul numit pestisorul argintiu, pe numele sau stiintific Lepisma saccharina, apare vara in casa si nu onoreaza niciun locatar cu prezenta.

Prin urmare, infasoara un borcan cu banda adeziva si pune inauntru cereale sau faina (au o slabiciune pentru carbohidrati). Banda adeziva permite taratoarelor sa escaladeze borcanul si sa ajunga in interior, unde sa se infrupte din ultima lor masa. Cand incearca sa iasa, sticla alunecoasa le impiedica evadarea.


3. Gandacii de bucatarie

Pentru gandacii de bucatarie, exista mai multe solutii de eradicare non-toxice, in cazul in care nu te confrunti cu o invazie in toata regula. Unele dintre acestea sunt:
 

  • umplerea unui borcan cu 1/4 apa si sapun, o solutie de care sunt atrasi si in care se ineaca rapid;
  • asezarea la colturi a bucatilor de paine inmuiate in solutie de apa cu acid boric;
  • imprastierea ramasitelor ramase de la prepararea sapunului de casa in zonele-cheie
  • atarnarea buchetelelor de foi de dafin in locurile populate de gandaci



4. Gargaritele

Gargaritele sunt musafiri simpatici in gradina, insa nu si in casa. Intrucat nu suporta mirosul de lamaie, vor parasi incinta daca vei curata suprafetele cu produse cu aroma de lamaie sau vei aprinde lumanari parfumate cu citrice.


5. Moliile

Ultimele, dar nu cele din urma, moliile se instaleaza comod in casa pe timp de vara. Din fericire, aroma de levantica le tine la distanta, fie ca provine din planta naturala, fie din uleiuri esentiale parfumate intens!



Sursa foto: sevacall.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea