Amenajarea casei

#amenajare baie #mobilier baie #redecorare baie #accesorii baie #decorare baie

Modernizeaza baia in 4 pasi

Modernizeaza baia fara sa schimbi gresia si faianta. Investeste intr-o noua baterie pentru baie sau alege un mobilier modern in care sa depozitezi toate maruntisurile care vrei sa nu se vada.

Iata cateva schimbari pe care le poti face pentru un look modern al baii tale:


1 Schimba bateria de dus


Daca pana acum ai avut doar o para de dus, este vremea sa investesti intr-un set de dus cu o garnitura care sa-ti permita ambele variante de a te spala: para fixata pe perete si para cu maner. In acest fel, te vei bucura de un plus de confort, avand mainile libere. Exista pe piata seturi de dus cu dispersor fix si mobil, cu palarii mari si chiar baterii de dus cu masaj acvatic sau cromoterapie.

O alta baterie de dus care iti poate fi de folos este cea cu termostat, mai ales daca se intampla des sa ramai fara apa calda. Bateria de dus cu termostat permite o temperatura constanta a apei, are setari de siguranta pentru copii si poate reduce consumul de apa cu pana la 50%.


2 Inlocuieste perdeaua de dus cu un panou pentru cada


Daca ai o baie cu vana, fara dus separat, perdeaua de dus poate fi o problema, din cauza umezelii. In timp, perdeaua se degradeaza si trebuie inlocuita. In plus, ai putea da un look modern baii daca renunti la perdea in favoarea unui panou de sticla securizata. Poti alege un panou simplu, dintr-un singur element sau un panou din doua, trei elemente. Sticla nu lasa stropii de apa sa ude zona din jurul cazii, poate fi stearsa cu usurinta si are un aspect elegant.

Panoul din sticla securizata este tratat anticalcar, pentru a evita petele care se formeaza de fiecare data cand folosesti dusul. Un panou de sticla securizata costa de la 200 lei, iar in unele cazuri poate depasi 800, 1000 lei.


3 Instaleaza un nou lavoar si un vas de toaleta


O posibilitate de a-ti moderniza baia este sa alegi un nou vas de toaleta si un lavoar din aceeasi gama. Alege un model modern, rotund, oval sau patrat, dupa preferinte. Cand cele doua piese fac parte din aceeasi gama, baia arata mai elegant si are un aer mai proaspat. Una dintre cele mai moderne piese de acest tip sunt cele suspendate: vasul WC prins de perete, fara picior si lavoarul suspendat sau incastrat intr-un blat.


4 Mobileaza si accesorizeaza baia


Ia in consideratie posibilitatea de a schimba mobilierul din baie. Poti pune un singur dulap deasupra vasului de toaleta sau sa montezi un dulap deasupra chiuvetei, cu oglinda. Mobilierul de baie trebuie sa fie dintr-un material rezistent la umezeala, intr-o culoare care sa se armonizeze cu fundalul (faianta si gresia). Cele mai comune materiale folosite sunt MDF-ul si PAL-ul.

Accesoriile constituie cea mai simpla modalitate sa modernizezi baia. Un covor nou de baie aduce o pata de culoare si mai mult confort. Seturile de baie cu recipiente pentru sapun, periuta de dinti si sampon costa putin si sunt foarte aspectuoase. Alege un model cu o culoare sau un model care sa se armonizeze cu alte elemente din baie, pentru a realiza corespondente cromatice. De exemplu, covorul galben din fata cazii poate fi asortat cu setul de baie cu un model cu floarea-soarelui.

Sursa foto: fundesignideas.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului