Amenajarea casei

#mobilier terasa #modele scaune #scaune #scaune de terasa

Modele de scaune de terasa

Mobilierul de terasa se dovedeste foarte practic pe timp de vara, cand poti servi o bautura rece in aer liber, profitand de vremea buna. Mobila, insa, poate fi de diverse tipuri, in functie de preferintele personale. In continuare, descopera modele de scaune de terasa din care ai putea alege pentru locuinta proprie!

Scaunele de terasa pot fi impartite tinand cont de cel putin doua criterii: materialul din care sunt confectionate si functionalitatea lor. Cel mai important ramane materialul, de alegerea lui depinzand si stilul pe care il vei imprima terasei tale.

1 Scaune de terasa din lemn

Daca esti interesat de o terasa cu mobiler in stil rustic, atunci opteaza pentru scaune din lemn. Alegerea ta va da o nota de relaxare si confort terasei si, in plus, se va impleti armonios cu exteriorul locuintei - cu precadere daca terasa da intr-o curte ori o gradina.

Lemnul este un material clasic, traditional, disponibil intr-o bogatie de varietati. Cateva dintre tipurile de lemn populare pentru care ai putea opta sunt stejarul, pinul si tecul.

Sursa foto: patiodesigndepot.com


Scaunele de terasa din lemn sunt usor de intretinut si au o rezistenta ridicata. Uleiurile naturale, prezente in tipuri de lemn precum tecul, protejeaza scaunele impotriva intemperiilor, temperaturilor extreme si umiditatii ridicate. Cu toate acestea, este recomandat sa nu tii mobila din lemn in permanenta in exteriorul casei, intrucat se va deteriora mult mai rapid decat daca alegi sa o protejezi, adapostind-o la nevoie in interior.

2 Scaune de terasa din rachita

Daca preferi scaune de terasa foarte confortabile, atunci poti incerca varianta din rachita. Mobilierul din rachita este versatil, foarte usor si se adapteaza diverselor stiluri de amenajare.

De regula, mobilerul din rachita este disponibil in culori naturale, insa il poti gasi si in cele mai diverse nuante, in functie de preferinte. Daca iti este la indemana, alege scaune din rachita adaptate oricarui tip de conditii meteorologice. In plus, rachita se bucura de avantajul de a fi usor de curatat si de intretinut.

Sursa foto: turbosquid.com


3 Scaune de terasa din fier forjat

Elegante, cu modele deosebite, scaunele de terasa din fier forjat sunt rezistente si imprima o nota de lux spatiului in care sunt amplasate. Chiar daca sunt grele si, astfel, dificil de deplasat, scaunele din fier forjat sunt rezistente si fac fata cu brio intemperiilor, cu precadere vantului puternic. Atentie, insa, la umiditatea in exces, care poate favoriza aparitia ruginei.

Scaunele de terasa pot fi impartite si tinand cont de functionalitatea lor. Iata, asadar, cateva sugestii:
 

  • Scaune de terasa pentru masa. Cel mai adesea, scaunele sunt amplasate in jurul unei mese de terasa, unde poti servi masa sau sta la o sueta cu amicii.
  • Scaune de terasa tip sezlong. Aceste scaune sunt comode, lungi si invita la relaxare. Pot fi amplasate pe terasa, daca spatiul ti-o permite, ori in curte sau gradina, pentru a-ti servi drept scaun de plaja.
  • Scaune de terasa tip balansoar. Extrem de relaxante, scaunele tip balansoar se potrivesc, la randul lor, unei terase spatioase, putand fi amplasate cu succes si in curte si gradina.

Sursa foto: archiexpo.com


Foto: homenicedesign.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea