Amenajarea casei

#accesorii casa #decoratiuni interioare #curea veche

Modalitati inedite de a folosi o curea veche

O curea veche, de care nu mai ai nevoie poate indeplini cu succes un rol decorativ in casa. De la rame foto la scaune rustice, o curea veche poate fi folosita intr-un mod creativ.

Iata cateva modalitati de a pune in valoare o curea veche:

1 Cureaua in decoratiunile de interior

O curea veche poate fi sectionata si folosita in decoratiunile de interior realizate manual. Poti taia patru fasii pentru a realiza o rama foto de piele sau poti personaliza marginea unui cos sau a unei cutii cu o banda ferma dintr-o curea veche de piele.

Curele sunt, de obicei, groase si rezistente. De aceea, materialul este perfect pentru a suporta greutati. Foloseste o bucata de curea ca toarta pentru un cos sau prinde un tablou cu o sectiune de curea, apoi atarna-l pe perete. Unul dintre cele mai inspirate moduri de a refolosi o curea veche este sa o prinzi ca maner la o geanta.

Daca manerele de la dulapuri nu-ti mai plac, cu ajutorul unor cuie speciale si a sectiunilor de curea se pot face manere noi, rezistente, unicat, cu aspect rustic.

Cand ai mai multe curele vechi pe care nu vrei sa le arunci, ia in consideratie posibilitatea de a realiza sezutul pentru un scaun reconditionat. Curelele se impletesc in asa fel incat sa obtii un sezut stabil.

In cazul in care nu stii exact daca vei mai avea nevoie sau nu de vechile curele si eviti sa te tai, o modalitate de a le pune in valoare este sa le transformi intr-o creatie moderna. Aseaza-le pe un perete, unele langa altele, suspendate sau aduna-le si prinde-le intr-o rama adanca de tablou. Mai multe astfel de rame realizeaza un efect curios si original pe un perete al casei.

Personalizeaza un cuier anost cu o curea veche sau un panou de afisaj pe care pui post-it-uri, fotografii si alte maruntisuri.

Imbraca cateva suporturi banale de lemn in fasii de la o curea veche si vei obtine suporturi de pahare personalizate.

Fa-le copiilor o surpriza si taie o curea veche in figurine atractive (animale, plante, litere, cifre etc). Ataseaza un magnet pe spate si prinde-le de frigider. Astfel, obtii un obiect decorativ, care este si educativ.

2 Depoziteaza bijuteriile

Prinde cureaua veche pe usa unui dulap. Apoi, atarna cerceii lungi de gaurile curelei. Poti folosi restul curelei sa prinzi de ea coliere, bratari etc. In acest fel, oricat de multe bijuterii vei agata, materialul rezistent al curelei vechi nu va ceda si vei avea bijuteriile laolalta.

3 Carpeta din curele

Cand dispui de mai multe curele vechi, acestea pot fi lipite unele langa altele pentru a forma o carpeta din curele de piele.

Sursa foto: fierceandnerdy.com

Carpeta se foloseste in multe moduri, de la pres pentru usi la suporturi pentru tavi sau invelitori originale pentru lazi vechi. O carpeta din curele impletite poate fi prinsa pe un perete, special pentru pisica ta. Aceasta isi va ascute ghearele in ea in loc sa distruga mobila.

4 Set de cusut din curele vechi

Iaie o curea veche in fasii mai mici si foloseste-le pentru un set de cusut. Poti prinde in el ace si diverse papiote.

Sursa foto: scraphacker.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea