Amenajarea casei

#amenajare dormitor #mobila dormitor

Mobilier dormitor 2022 – Cum iti amenajezi dormitorul cu solutii interesante si la moda?

Daca vrei sa-ti mobilezi dormitorul intr-un stil modern, foarte frumos si inovator, poti tine cont de tendintele din anul 2022. Cel mai popular, in urmatorul an, va fi dormitorul in stil clasic, deci in culori calde si naturale, cu piese de mobilier din lemn si fier forjat, cu tesaturi si pardoseala din lemn de esenta tare sau parchet laminat. In 2022 va fi la moda patul cu baldachin, care are structura din lemn si fier frojat si perdele din catifea si matase.

O tendinta populara in urmatorul an este reprezentata de dormitorul in stil rustic. In acest caz sunt recomandate elementele rustice fermecatoare, piesele de mobilier din lemn, picturile murale din caramida si beton, tapetul cu motive interesante si alte elemente de design care sunt specifice acestui stil.

Intr-un dormitor rustic, lemnul este elementul privilegiat, folosit in amenajari, prin mobilier, decoratiuni si accesorii. Prin introducerea pieselor de mobilier din lemn, te poti bucura de avantajele derivate din proprietatile acestui material. Stilul rustic include nuante moi si calde – de alb, crem, gri deschis – nu doar tonuri de maro si bej. De asemenea, se pot folosi si nuante mai indraznete, de verde si albastru, care induc o atmosfera de liniste si relaxare.

Paleta de culori la moda in 2022 include tonuri mai inchise, albastru, bleumarin, verde cuart, onix si altele. Toate aceste nuante au un efect intens, pot transmite o senzatie de confort in combinatie cu decoratiunile mai luminoase si pot exprima o personalitate puternica.

O alta tendinta este dormitorul inspirat din natura. Asta inseamna ca vor predomina nuantele de verde, maro pamantiu, tonurile de rugina, portocaliu si teracota. De asemenea, pentru designul de interior din dormitor sunt indicate nuante de culori ce ofera acestei camere un aspect mai luminos, mai delicat, inspirat din peisaje.

Si in cazul unui dormitor pentru copii, in care acestia sa-si petreaca timpul liber si timpul de relaxare si odihna, este nevoie de nuante de culori inspirate din natura si de un mobilier confortabil, rezistent si sigur. Portocaliul revine la moda mai ales in paleta de culori a mobilierului si este o culoare vesela si plina de viata, perfecta pentru dormitorul copiilor, dar si pentru living-ul casei. De asemenea, alb perlat este o nuanta moderna si luminoasa, care te duce cu gandul spre puritate si spiritualitate. Albul este relaxant, stimuleaza creativitatea si se potriveste in camera copiilor, pentru a inviora acest mediu, prin mobilier si decoratiuni.

In 2022 sunt la moda paturile supraetajate cu lazi pentru depozitarea jucariilor, care ajuta si la economisirea de spatiu. De asemenea, sunt indicate si paturile extensibile, care au mecanisme speciale, care le permit sa alunece, sau paturile retractabile, care sunt foarte confortabile.

Daca vrei un dormitor in stil vintage, atunci ai putea folosi un tapet cu motive florale, cum era acela de pe vremea bunicilor. Sezonul 2022 pastreaza anumite tendinte originale din alti ani, in ceea ce priveste designul de interior. De pilda, tapetul este din nou la moda si poate avea un model stilizat, asemenea unei tesaturi tricotate. Un astfel de element de decor creeaza si o atmosfera in stil scandinav mai ales daca sunt folosite si piese de mobilier albe, in stil nordic. In 2022 este recomandat si tapetul cu materiale moderne de finisare, tapetul 3D, cu desene cu flori si animale, cu forme geometrice sau abstracte.

In magazinele online, precum https://mobilaieftina.ro, poti gasi piese de mobilier si decoratiuni pentru dormitor si intreaga casa, piese care ajuta atunci cand vine vorba despre functionalitate, organizare si relaxare. Gama este foarte variata, include 8.000 de produse la oferte si reduceri, pentru orice buget: scaune, mese, canapele, paturi, dulapuri, covoare, corpuri de iluminat, biblioteci, sifoniere, perne decorative, tablouri, rafturi, dar si multe alte decoratiuni si accesorii.

Toate aceste proiecte in tendintele modei au un stil cu totul diferit unul de celalat, dar ajuta la definirea zonei de dormit, conferindu-i o atmosfera relaxanta si putin magica. Desigul in toate aceste stiluri este creat prin armonia de culori, decoratiuni si mobilier, care sprijina odihna si relaxarea.

FOTO: mobilaieftina.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea