Amenajarea casei

#mobilier #mobilier casa #Stilul asiatic

Mobilier de inspiratie asiatica

Mobilierul de inspiratie asiatica poate fi o alegere potrivita pentru spatiile aerisite si elegante. Un astfel de mobilier este simplu si stilat, potrivit pentru un design sobru.
 

Mobilierul in stil asiatic


Mobilierul in stil asiatic este, in general inchis la culoare, din lemn exotic. Piesele de mobilier sunt mici de inaltime: scaunele, canapelele, paturile etc.

Pentru sistemul de iluminat, foloseste lampi japoneze de hartie in forme abstracte, create dupa arta origami.

Culorile cele mai potrivite pentru mobilierul asiatic sunt cele dramatice, precum negrul, rosul aprins, auriul etc.

Foloseste accesorii si mobilier din materiale naturale cum sunt lemnul (bambusul, ratanul, zambila de apa) si hartia. La ferestre se pot folosi jaluzele din bambus.

In interioarele in care se doreste combinarea stilului asiatic cu cel modern pot fi utilizate anumite elemente ca o nota exotica.

De exemplu, o oglinda obisnuita de perete se inrameaza cu bambus in locul unei rame clasice. In dormitor, de-o parte si de alta a patului se folosesc lampi de hartie fixate in perete in locul unor veioze obisnuite. Pe un perete se prinde un evantai asiatic simplu sau inramat in locul unui tablou oarecare. In acest fel, se reda ideea de asiatic fara ca toata incaperea sa fie amenajata in acest stil.
 

Dormitorul in stil asiatic


Un pat sau o canapea de inspiratie asiatica poate avea decoratiuni in culori vii, precum auriu, verde, roz sau rosu. Astfel, pernele lucioase din saten cu fire aurii sunt accesorii potrivite pentru un pat asiatic de joasa inaltime. In cultura asiatica, rosul este o culoare norocoasa, astfel incat poate fi regasita adesea in designul interior.

Pe noptiere, masute sau dulapuri se pot pune ghivece cu plante sau ulcioare si vase de ceramica in stil asiatic.

Intr-un colt al dormitorului poate fi amenajat un paravan in stil asiatic. Astfel de piese au atat un rol practic, cat si decorativ, fiind confectionate din lemn si hartie sau panza pictata.
 

Livingul in stil asiatic


Livingul amenajat in stil asiatic este o incapere simpla, cu putina mobila. Aseaza cateva scaune simple de lemn cu spatar, cu sau fara brate, o masa rectangulara joasa si cateva perne. Alege o canapea geometrica, de culoare uni, intr-o nuanta pamantie si accesorizeaza-o cu cateva perne cu model asiatic. Exista chiar canapele in stil chinezesc pe piata, realizate din ratan si perne in nuante naturale.

Aseaza intre canapea si scaune o masuta geometrica joasa. In loc de scaune si canapea se pot pune rogojini si perne mari, cu modele in alb si rosu, cu dragoni sau alte simboluri asiatice. Pentru aceasta situatie, masuta trebuie sa fie cat mai joasa.

Peretii din living room se decoreaza cu tablouri multicanvas reprezentand gheise, orhidee sau chiar texte asiatice.

In living se poate amplasa si un dulap din lemn inchis la culoare cu numeroase sertare pentru depozitare. Un astfel de dulap are atat un rol functional, cat si decorativ datorita migalei cu care este realizat.

Sursa foto: mochatini.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea