Amenajarea casei

#birou #Mobila birou #camere mici #birou camere mici

Mobilier de birou pentru camere mici

Biroul amenajat acasa nu se apropie adesea de dimensiunile generoase ale spatiului oferit la locul de munca. Prin urmare, pentru a-l amenaja in intimitatea casei tale, vei avea nevoie de ingeniozitate si mobilier de birou adecvat. Afla, asadar, ce piese de mobilier de birou se preteaza camerelor mici!

Amenajarea unui birou intr-o incapere de dimensiuni reduse poate reprezenta o adevarata provocare. De aceea, inainte de a te inhama la alegerea pieselor de mobilier de birou, este important sa iti faci un plan de bataie bine pus la punct.

Ce ar trebui sa presupuna acesta? Gandeste cu precizie ce anume iti este necesar pentru ca biroul de acasa sa fie perfect functional. Astfel, de pe lista nu ar trebui sa lipseasca masa de lucru , spatiile de depozitare a documentelor, instrumentelor de scris, papetariei etc., scaunul de birou si altele.

Odata ce ti-ai facut planul de bataie, iata piesele de mobilier de birou de care ai nevoie si tipul recomandat pentru camerele mici:


1. Masa de lucru


Masa de lucru ar trebui sa imbine cateva aspecte adaptate conditiilor: pe langa dimensiunile reduse, ideal ar fi sa optezi pentru un model care sa profite la maxim de spatiul disponibil. Iata si cateva sugestii:

Masa de lucru pe colt. O masa de lucru pe colt te va ajuta sa economisesti spatiu pretios. O poti realiza pe comanda, dupa dimensiunile si criteriile proprii, sau o poti cumpara ca atare. Asigura-te, insa, ca piesa de mobilier de birou este prevazuta si cu rafturi interioare pentru depozitarea accesoriilor de birou.

Mini birou pe rotile. Masa de lucru poate veni si sub forma unui mini birou pe rotile care poate fi amplasat cu usurinta intr-un colt al camerei. Si in acest caz, opteaza pentru un model prevazut cu rafturi si, la nevoie, cu suport pentru tastatura.


2. Spatiile de depozitare


Spatiile de depozitare intr-un birou amenajat intr-o camera mica trebuie gandite, la randul lor, cu atentie. Astfel, pe langa spatiile de depozitare pe care este indicat sa le ofere masa de lucru, mai poti incerca urmatoarele variante:

Rafturi. O biblioteca ti-ar putea fi utila in birou, insa, intr-un spatiu restrans, nu reprezinta o alegere practica. Opteaza, in schimb, pentru rafturi atasate direct pe perete. Cele metalice sunt si rezistente, si atractive.

Mozaic de rafturi. In situatia in care iti este necesar un numar mare de spatii de depozitare, alege sa creezi un mozaic de rafturi pe peretele din fata mesei de lucru. Rafturile pot fi asezate la inaltimi diferite si pot avea dimensiuni variate, pentru a crea o combinatie cat mai practica.

Rafturi in perete. Piese de mobilier de birou ideale daca ai pereti falsi, rafturile de acest tip te vor ajuta sa depozitezi instrumentele de lucru intr-un mod inedit.


3. Scaune de birou


Cand vine vorba despre acest tip de mobilier de birou, in general restrictiile impuse de spatiile reduse nu vor fi foarte mari. Astfel, intr-un birou mic, ideal ar fi sa te limitezi la un scaun mediu, adaptat dimensiunilor mesei de lucru. Fotoliile nu sunt recomandate in acest caz, intrucat iti vor limita si mai mult posibilitatea de miscare in interiorul biroului.

Sursa foto: zapnext.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare