Amenajarea casei

#mobila casa #canapele piele #mobila piele #fotolii piele

Mobileaza-ti livingul cu stil. Alege canapelele din piele!

Cand vine vorba despre decorarea casei exista o multime optiuni legate de piesele de mobilier. Insa nimic nu se compara cu eleganta canapelelor din piele. Ele ofera stil si lux incaperilor casei tale.

Clasic sau modern?

Sursa foto: irepairhome.com

Canapele, fotolii, scaune si taburete... Gasesti o multime de piese tapitate cu piele. Ele vor da o amprenta deosebita locuintei tale datorita aspectului lor masiv si greoi totodata. O canapea din lemn si piele in culori naturale confera camerei un aspect clasic. Ea va fi pusa si mai bine in valoare de finisaje in nuante pastel precum crem, bej, cafea cu lapte, de mobilierul din lemn natural, de elementele decorative din lemn, piatra naturala si fier forjat, de pardoseala din parchet masiv sau de dusumeaua din lemn.

Pentru un living modern trebuie sa te orientezi catre canapelele din piele cu forme neobisnuite, in culori tari si cu picioare sau brate din inox. Unul dintre modelele cele mai apreciate in ultimii ani este canapeaua coltar din piele, fara brate, care se potriveste stilului minimalist de amenajare.

Sursa foto: rialnodesigns.com

Se poarta insa si canapeaua din piele alba, incadrata intr-un decor simplu.

Avantajele mobilierului din piele

Sursa foto: interior-homedecoration.com

In plus, mobila din piele mai vine cu o serie de beneficii. Nu e doar frumoasa, ci si deosebit de odihnitoare. Mai mult, o canapea sau un fotoliu din piele se intretin mult mai usor decat unul din tesatura. Se curata simplu cu o carpa moale fara sa se pateze. Trebuie sa ai grija insa la substantele chimice pe care le folosesti ca sa nu deteriorezi materialul.

Un alt beneficiu, in schimb, este durata lunga de viata a acestui tip de mobilier. Pielea are un luciu aparte avand darul de a nu lasa sa se vada pe ea patina timpului. Astfel, pot sa treaca ani buni peste canapeaua ta si sa para la fel de noua ca la inceput. Daca vrei sa protejezi cat mai bine mobila din piele o poti acoperi din cand in cand cu o cuvertura.

Sursa foto: distinctionleather-furniture.com

Daca ai copii si te temi ca le-ar putea face rau colorantul folosit pentru a vopsi materialul cel mai bine ar fi sa te consulti cu un specialist. El va fi capabil sa iti spuna daca este sau nu nociv, insa trebuie sa stii ca si pentru acest tip de mobilier se folosesc mai nou coloranti cat mai naturali, care nu afecteaza sanatatea ta sau a celor din jur.

Atentie mare insa la animalele de companie. Cainii si pisicile au obiceiul sa zgarie cu ghearele orice gasesc in cale si risti sa te alegi cu mobila distrusa.

Sursa foto: arqhys.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea