Amenajarea casei

#mobilier #mobila veche #mobila # mobila second hand #mobila ieftina

Mobila second hand: ce este bine sa stii

Presat de un buget limitat sau in cautare de piese rare de calitate, una dintre posibilitatile care iti stau la dispozitie cand planuiesti o redecorare de proportii este second hand . Ce trebuie sa stii cand vrei sa cumperi mobila folosita, descopera in cele ce urmeaza!

1 De unde cumperi mobila second hand

Mobila second hand poate fi procurata consultand Internetul, unde vei gasi o multime de site-uri care importa piese de mobilier folosite din strainatate. Iata cateva exemple: mobila-secondhand.ro, mobilacaro.ro, mobyla.ro, bertokmobila.ro.

Utila se va dovedi si cercetarea anunturilor de mica publicitate. Astfel, ai putea descoperi piese de mobilier de calitate foarte buna, bine intretinute, la preturi mai scazute decat cele oferite pe site-urile specializate pe mobila second hand.

Nu in ultimul rand, nu uita de targurile de mobila. Desi nu sunt foarte numeroase, daca le pandesti si ai sansa sa le calci pragul, ai putea descoperi cateva piese de mobilier cu adevarat reusite, la preturi generoase, de targ.

2 Preturi estimative

Mobila second hand este, intr-adevar, mai ieftina decat cea noua si te poate ajuta sa faci economii substantiale daca investesti timp si rabdare in procesul de achizitionare. Preturile mobilierului second hand pot varia foarte mult, in functie de material, dimensiuni, importator, producator etc. Iata, totusi, cateva valori orientative:

coltar : circa 750-1000 RON

birou: circa 120-150 RON

balansoar: circa 250-300 RON

corpuri mobilier sufragerie: circa 800-1500 RON

coltar bucatarie: circa 500 RON

canapea: circa 500 RON

3 Piese de mobilier pe care sa le eviti

Din pacate, nu toate piesele de mobilier rezista bine in timp si, mai mult de atat, o parte dintre acestea risca sa sufere deteriorari suplimentare in urma transportului pana la locuinta ta. Iata, asadar, ce piese de mobilier second hand ar fi indicat sa eviti sa achizitionezi:

  • sofa din cherestea de pin: lemnul masiv de artar sau stejar, printre altele, este mai rezistent; insa evita sa deplasezi mobila din cherestea de pin, de pilda;
  • scaune lipite: inainte de a achizitiona un scaun, verifica daca acesta este lipit sau prins cu suruburi; tine cont de faptul ca scaunele lipite sunt mai putin rezistente si risca sa se deterioreze mai repede decat te-ai fi asteptat;
  • patuturi folosite: copilul tau este ultimul membru al familiei pe care ti-ai dori sa il expui unor eventuale pericole determinate de defecte ascunse sau bacterii;
  • saltele second hand: indiferent cat de curata si de nefolosita ar parea o saltea de pat , nu ii cunosti istoricul, nici se afla in interiorul acesteia.


4 Ponturi finale

In cele din urma, iata si cateva ponturi de care ai mai putea tine cont in procesul de achizitionare a mobilei second hand:

  • atentie la detalii: daca petele de apa de pe mobila ar putea fi corectate, asigura-te ca piesele pe care le cumperi nu au defecte mai grave (cauzate de daunatori ca termitele, de pilda);
  • culoare si material: cand cumperi mobilier tapisat, acorda atentie culorii si texturii materialului; daca faci alegerea potrivita, respectivele piese ar putea dura si o viata;
  • miros: mobilierul vechi are tendinta sa emane un miros specific; chiar daca iti place cum arata, gandeste-te daca te-ai putea obisnui cu respectivul miros si daca exista vreo modalitate de a-l elimina.


Sursa foto: furniture.aboutgarden.info
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea