Amenajarea casei

#casa #mobila casa #mobilier veranda #mobila veranda

Mobila potrivita pentru veranda

Mobila din veranda trebuie pozitionata in asa fel incat sa te simti bine si confortabil. Veranda este o incapere destinata relaxarii, dar si petrecerii timpului liber alaturi de familie si prieteni.

Astfel, atunci cand alegi mobila pentru veranda trebuie sa tii cont de destinatia acestei camere si ce activitati vei desfasura aici.

Cum sa alegi mobilierul din veranda

O veranda este o camera a casei care este expusa tuturor schimbarilor atmosferice care au loc. Schimbarile de temperatura, ploaia, vantul sau ninsoarea sunt factori care afecteaza structura unei verande si a mobilierului pe care il contine. Astfel, materialele din care este realizat mobilierul trebuie sa fie rezistente si durabile.

Un alt factor de care trebuie sa tii cont este si destinatia acestei camere. Daca veranda este destinata petrecerii timpului liber alaturi de familie, mobilierul trebuie sa fie comod. Este indicat sa se evite mobilierul formal.

De asemenea, trebuie sa ai grija si la dimensiunea verandei. Deoarece este o camera detinata relaxarii si petrecerii timpului liber, veranda nu trebuie sa fie prea mult incarcata cu prea mult mobilier. Astfel, veranda trebuie sa fie aerisita, mobilata in special cu o canapea si 2 fotolii.

In plus, alegerea mobilierului pentru veranda tine si de gustul fiecaruia. Daca iti doresti ca veranda ta sa fie o oaza de liniste si racoare, trebuie sa tii cont si de preferintele personale.

Mobilierul potrivit pentru veranda

Mobila din rachita. Mobila din rachita este realizata dintr-un material natural usor care este rezistent la schimbarile de temperatura. Necesita insa sa fie curatata regulat, in special daca este expusa la ploaie, deoarece poate dezvolta mucegai.

Daca crezi ca poti curata mobilierul regulat, acest tip de mobilier este ideal pentru veranda. Chiar daca poate fi usor inconfortabila, mobila din rachita poate fi accesorizata cu perne pufoase. In combinatie cu o masuta simpla din sticla, mobilierul din rachita este ideal pentru veranda.

Mobila din fier forjat. Fierul forjat este o optiune ideala pentru o veranda deoarece este un material extrem de rezistent. Nu mucegaieste si nu isi pierde culoarea atunci cand este expusa la lumina directa a soarelui. Trebuie insa sa o protejezi de rugina. Astfel, mobilierul trebuie vopsit regulat. Mobila din fier forjat are un aspect foarte elegant si poate fi vopsita in diferite culori.

Mobila din ratan. Un alt tip de mobila potrivit pentru veranda este mobilierul din ratan. Ratanul este un material natural, care rezista la intemperii si variatii de temperatua. Mobila din ratan este usoara si disponibila in diverse forme. Este ideala pentru o veranda relaxanta si confortabila, pentru petrecerea timpului liber alaturi de familie si prieteni. Insa, acest tip de mobilier necesita o grija deosebita, in caz contrar se deterioreaza rapid.

Veranda este astfel o camera destinata relaxarii si distractiei in familie sau alaturi de prieteni. Pentru a te simti bine este indicat sa alegi mobilierul care este cel mai confortabil.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea