Amenajarea casei

#Mobilakoncept #mobila la comanda #mobila

Mobila la comanda de la Mobilakoncept, inspiratia eficientei

Romania este o tara care atrage destul de multi producatori de mobila. Lemnul ieftin, mana de lucru ieftina si nevoia romanilor de a-si aranja mediul interior intr-un mod special, au dat frau liber imaginatiei producatorilor mici si mari de mobila si au dus la crearea unor piese cu adevarat interesante.

Mallurile si magazinele mari de mobila sunt pline de piese de mobilier care atrag atentia. Unele din lemn masiv, altele din Pal si altele din materiale inedite, cum ar fi metalul si sticla, se transpun in imaginatia cumparatorului si il conving ca merita sa fie luate acasa. Chiar daca sunt frumoase, rezistente si eficiente, aceste piese de mobilier deja expuse in magazin pot veni cu anumite probleme si neajunsuri. Pentru cei care nu isi doresc conturarea unui stil propriu in casa, pot fi solutii bune, pentru persoanele cu personalitate puternica, ceva lipseste.

Acel ceva este adus de companiile de mobilier la comanda, precum Mobilakoncept.

De ce mobila la comanda?

Ai putea spune ca mobilierul la comanda este o copie identica a mobilierului pe care il gasim in mod normal in magazine. Pana la urma, fiecare proprietar isi ia ideile tot din magazine sau de pe site-uri din domeniu. Mobila la comanda aduce, insa, o serie de avantaje:

  • Poate fi mult mai bine realizata. Spunem poate, deoarece nu toate companiile garanteaza calitatea si nu toti cei care fac mobila au cunostintele necesare pentru a avea rezultate excelente;
  • Poate fi personalizata. Poate ca vrei un sertar in plus, o usa de o anumita culoare, anumite materiale sau dimensiuni speciale. In loc sa modifici niste piese de mobilier gata facute, este mult mai bine sa alegi mobila la comanda.
  • Te poti razgandi. Daca pe parcursul perioadei in care este connstruita mobila ai o alta idee, poti sa o pui in practica, atata vreme cat mobilierul nu a fost construit.

De ce sa nu optezi pentru mobila la comanda?

Multi analizeaza situatia si concluzioneaza ca mobila la comanda nu este intocmai rentabila. Privind subiectiv, pot avea dreptate. Exista anumite neajunsuri, care descurajeaza cumparatorii sa opteze pentru o astfel de solutie:

  • Realizarea poate sa dureze destul de mult. Daca in cazul mobilei gata construite, ai nevoie doar de cateva ore pentru transport si amenajari, in cazul mobilierului la comanda astepti cateva zile bune sau chiar cateva saptamani.
  • Rezultatele nu sunt intotdeauna WOW. Toti cei care isi doresc mobila la comanda isi inchipuie rezultate perfecte. Daca nu stii sa alegi producatorul, s-ar putea sa descoperi ca ai cheltuit niste bani pe produse de proasta calitate.
  • Solicita o implicare mai mare. Pentru aceasta varianta de mobilier trebuie sa te implici, sa gasesti idei, sa cauti solutii si sa stii sa le transmiti catre cei care produc mobila. Nu este o misiune potrivita pentru toata lumea, mobila gata facuta din magazin fiind o alegere mult mai buna pentru cei care nu au timp sau inspiratie.

Ce sa cauti la un producator de mobila la comanda?

Conform mobilakoncept, exista cateva elemente care contureaza calitatea unui producator de mobila si il recomanda.

  • Experienta. Concretizata intr-un portofoliu bogat, experienta poate sa insemne riscuri mai putine, solutii mai multe si rapiditate in executie. Cu siguranta exista si producatori incepatori care pot produce elemente de o calitate foarte buna, insa cei aflati la inceput sunt supusi greselilor.
  • Varietatea de materiale folosite. In principiu, la constructia de mobila pot fi folosite orice tipuri de materiale. Producatorii au acces doar la anumite solutii, ceea ce scade destul de mult numarul posibilitatilor. Alege un producator care se poate folosi de cat mai multe materiale si care le poate obtine repede. In caz contrar, daca vrei, spre exemplu, sticla rezistenta pentru biblioteca, sunt sanse sa astepti extrem de mult timp pentru a o obtine.
  • Modul de planificare. Atentie la modul in care productia este planificata. Cel care face piesele de mobilier trebuie sa ia toate detaliile necesare pentru a iesi totul perfect. In principiu, trebuie sa vina in camera destinata mobilierului nou, sa ia masuratori si chiar sa aduca idei.
  • Suportul. Chiar si atunci cand cumperi mobila ai nevoie de suport. Un suport de buna calitate poate sa insemne solutii noi si bune, pe care nu le-ai descoperit si nu le-ai fi descoperit in mod normal.

Da, conteaza si pretul, insa daca gandesti pe termen lung, un pret mare reprezentand un mobilier de calitate poate sa insemne o investitie mult mai buna. Un mobilier din lemn, bine construit si bine tratat, poate sa isi creasca valoarea pe termen lung, spre deosebire de mobilierul din Pal, realizat in graba, la un cost cat mai mic.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea