Amenajarea casei

#mobila de bucatarie #bucatarie #garsoniera #amenajare garsoniera #mobila la comanda #bucatarie garsoniera

Mobila de bucatarie pentru garsoniera

Bucataria de mici dimensiuni a unei garsoniere poate reprezenta o adevarata problema. Un spatiu restrans de acest tip implica o amenajare corespunzatoare, cu piese de mobilier si accesorii adaptate. Afla, in continuare, cum poti alege mobila de bucatarie potrivita pentru o garsoniera.
 

Mobila de bucatarie la comanda


O bucatarie de garsoniera este adesea un spatiu foarte stramt care nu poate fi mobiiat cu piesele preferate gasite in comert. Pentru ca bucataria sa arate intocmai asa cum iti doresti, poti realiza mobila la comanda.

Inainte de a contacta magazinele specializate, este important sa masori spatiul bucatariei cat mai exact pentru a putea oferi informatii concrete specialistilor. Tot in aceasta etapa poate fi realizata si o schita a spatiului bucatariei, cu piesele de mobilier pe care intentionezi sa le inserezi in perimetrul acesteia.

Adesea, insa, expertiza unui specialist este necesara, prin urmare ia legatura cu un consultant care iti va putea oferi sfaturile si informatiile de care ai nevoie, privind alegerea mobilierului pentru bucatarie.
 

Corpuri suspendate


Mobilierul unei bucatarii de garsoniera trebuie amplasat in asa fel incat sa foloseasca optim spatiul disponibil. Cu alte cuvinte, piesele de mobilier alese ar trebui sa utilizeze intreg spatiul existent - de regula, se recomanda plasarea mobilei pe o singura parte a bucatariei - si intr-un mod cat mai eficient.

In acest sens, poti opta pentru corpuri suspendate, dar si bufete care sa ascunda spatii istete de depozitare. Piesele moderne de mobilier pentru bucatarie includ spatii de stocare a veselei, tacamurilor si a tuturor ustensilelor si accesoriilor folosite in interiorul acesteia. Agatatoarele de bucatarie si rafturile iti vor fi si ele de folos la depozitarea ustensilelor, ajutandu-te sa economisesti spatiu in dulapuri.

Din spatiul bucatariei nu ar trebui sa lipseasca o masa si cateva scaune. O alegere clasica ar putea fi un coltar de bucatarie, insa, daca spatiul este prea mic, varianta unei mese si a unor scaune pliabile, care sa fie folosite doar la nevoie, este de preferat.
 

Aparate electrocasnice in mobila de bucatarie


Aparatura electrocasnica va trebui adaptata, la randul ei, spatiului limitat al unei bucatarii de garsoniera. Opteaza pentru electrocasnice pe care le poti combina - un frigider deasupra caruia sa plasezi cuptorul cu microunde - sau insereaza strategic aparatura in corpurile de mobilier - cum ar fi cazul aragazului sau a masinii de spalat rufe ori vase. Nu uita de hota, care poate fi incorporata cu usurinta in mobilier.
 

Mobila pentru bucataria in stil american


Bucataria unei garsoniere poate fi amenajata si in stil american, adica in interiorul livingului. Aparatura electrocasnica si piesele de mobilier vor fi plasate pe un singur perete, cu posibilitatea de a fi realizate pe comanda pentru a se potrivi spatiului existent.

Daca nu iti doresti ca bucataria sa fie vizibila musafirilor, o poti inchide intr-un "dulap", format din bucati de placaj, pe care il poti decora in asa fel incat sa devina un punct atragator al incaperii.

Foto : dotavideo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea