Amenajarea casei

#mobila #amenajari #materiale

Mobila cubica, avantaje si dezavantaje

Cubul reprezinta una dintre solutiile cele mai reusite pentru depozitare, indiferent de incaperea din casa. Mobila cubica este atractiva si functionala, putand fi o optiune in diverse spatii, de la birou la bucatarie, de la living la hol sau la camera copiilor.

Mobila cubica: avantaje
 

1 Fiind modulara, aceasta mobila poate fi asamblata dupa nevoile beneficiarului. Astfel, le lungime si latime, cuburile se aseaza unul langa altul, pentru a da valoare unui spatiu, atata cat este el disponibil.
 

2 Cuburile au o utilitate practica, impartind spatiul in zone mici, destinate anumitor lucruri. Se pot depozita diverse obiecte, de la aparatura electronica la carti. De exemplu, o biblioteca confera senzatia de ordine atunci cand este impartita in patrate, in spatiul carora sunt distribuite diverse lucruri: carti, dvd-uri, fotografii etc.

Cuburile pot fi personalitate cu ajutorul unor cutii, de aceeasi dimensiune, pentru o depozitare mai eficienta, departe de praf. Astfel, cutiile pot juca rolul unor sertare pentru lucrurile marunte, care altfel ar risca sa se amestece intre ele sau sa cada.
 

3 Cuburile au valoare decorativa, prin forma lor geometrica. Chiar daca in general o mobila patrata are un aspect modern, in functie de felul in care sunt finisate cuburile, acestea pot avea un aer contemporan, dar si unul rustic, in functie de nevoi.
 

4 Mobila cubica este potrivita in aproape orice fel de spatii. Dulapurile formate din cuburi sunt utile in camera copilului , pentru depozitarea jucariilor si numeroaselor accesorii si obiecte. O masuta de cafea din doua-trei cuburi, acoperite de o sticla, ofera un suport bun si totodata un spatiu de depozitare , pentru camera de zi. Cateva rafturi in forma de cub, pentru asezat in ordine perechile de pantofi, sunt potrivite in hol.

 

Mobila cubica: dezavantaje

 

1 Mobila cubica trebuie sa fie asamblata intr-un mod coerent si utilizata corespunzator, pentru a nu deveni anosta. Bibliotecile din cuburi, care au spatiile nefolosite, nu imbraca un perete intr-un mod reusit. De aceea, este important ca mobila sa fie asamblata dupa ce s-au facut masuratori si s-a stabilit modul in care va fi folosita.

 

2 Rafturile cubice care nu sunt inchise la spate si nici nu au usi devin in timp spatii pline de praf, dificil de curatat, din cauza formei lor geometrice. Este recomandat sa se evite folosirea unei cantitati mari de cuburi deschise in ambele marti, daca ele nu au o functionalitate precisa. Altfel, pot deveni spatii in care se arunca diverse maruntisuri (chei, pixuri, hartii, poze, servetele etc) si se creeaza dezordine.

 

3 Mobila cubica poate avea in unele cazuri unghiuri ascutite, ceea ce o face nerecomandata in spatiile in care sunt copii sau animale de companie .
 

4 In spatiile mici, nu este o idee buna sa se foloseasca mobila in forma de cub, deoarece acesta va reduce vizual spatiul si mai mult.
Cuburile sunt forme geometrice care vizual au un aspect placut numai atunci cand exista o oarecare distanta intre obiect si privitor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea