Amenajarea casei

#periculos #fum #mirosuri casa

Mirosuri din casa pe care sa nu le ignori niciodata! Pot fi extrem de periculoase

Nasul este capabil sa detecteze mirosuri variate, uneori fiind mai sensibil decat unele dintre cele mai sofisticate echipamente stiintifice. Foloseste-l pentru a depista mirosuri care pot semnala pericole in casa ta.

Mirosul de gaz

Gazul natural este inodor, motiv pentru care, pentru a fi detectat, in el se adauga mercaptan care se poate simti in situatiile scaparilor necontrolate. Daca simti miros de ou putred poate fi vorba despre scurgeri de gaze care pot provoca un incendiu sau o explozie. Evita sa folosesti telefonul, sa aprinzi sau sa stingi lumini sau aparate si orice alta sursa de scantei, caldura sau foc.

Miros inchis, intepator

Mirosul intepator si aerul inchis, viciat, pot semnala o scurgere a chivetei sau o teava sparta care au dus la mucegai. Persoanele alergice sau care sufera de astm se vor resimti, conditia lor fiind agravata de expunerea la igrasie si mucegai. Dezinfectati suprafetele mucegaite si apoi clatiti-le si uscati-le foarte bine. Desigur, inlaturati sursele de umiditate reparand tevile sau chiuveta si aerisiti cat mai des.

Miros de mlastina

Daca locuinta ta miroase ca o mlastina, sau ca o statie de tratare a deseurilor, ar putea fi vorba despre o scurgere de gaze de canalizare. Acesta contine componente toxice si este exploziv. Daca este vorba despre hidrogen sulfurat, el poate irita ochii si chiar poate duce la inconstienta, iar daca este vorba despre metan sa stii ca acesta poate epuiza oxigenul din incapare si poate duce la axfisiere. Cauza poate fi o baie care nu este folosita prea des. Pentru a rezolva problema, pur si simplu toarna o cana de apa in scurgerea de la cada sau de la chiuveta. Pentru o eficienta mai mare, adauga in aceasta apa si o lingurita de ulei vegetal.

Miros de fum

Mirosul puternic de fum poate cauza panica putand semnala o problema grava. Daca el este trecator si il simtiti doar cand ati folosit o anumita lumina sau un aparat electrocasnic, poate fi vorba despre fum generat de un scurtcircuit undeva in perete sau in corpul de iluminat si poate fi periculos. Sunati imediat un electrician.

Miros de caine murdar

Daca sesizezi in casa miros de caine nespalat, neplacut si care iti aminteste de o salbaticiune, este foarte posibil sa fie vorba despre rozatoare, ratoni sau veverite. Din cauza fecalelor care ar putea contine paraziti sau larve de paraziti, aceste animale pot fi foarte periculoase. Apeleaza la un expert pentru a tine sub control situatia daunatorilor si a rozatoarelor din casa.

Miros de tigara

Mirosul dintr-o camera in care s-a fumat si nu s-a aerisit bine de mai mult timp pe care il puteti simti intr-o camera de hotel sau intr-o casa in care au stat fumatori, poate fi periculos. Particulele asociate cu arderea tutunului s-au depus pe suprafete, pe contoare, mobilier si tapitezii si contin cel putin 11 agenti cancerigeni foarte daunatori. Se recomanda curatarea minutioasa a locurilor in care au stat fumatori.

Mirosul de vopsea proaspata

Daca ati zugravit de curand, sau ati vopsit ceva, este firesc sa se simta mirosul de vopsea, dar veti grija cu el pentru ca el contine compusi organici volatili care pot provoca probleme de sanatate, iritatii ale gatului, dureri de cap si chiar cancerul sistemului nervos central. Folositi vopseluri fara miros si aerisit intotdeauna foarte bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea