Amenajarea casei

#insecte #tantari #solutii tantari

Metode de alungat tantarii din casa

Tantarii reprezinta una dintre cele mai suparatoare probleme pe timp de vara. Din cauza lor, activitatile tale, in interiorul si exteriorul casei, au de suferit, la fel si buna ta dispozitie sau somnul odihnitor. Daca vrei sa scapi rapid de nesuferitele insecte, descopera cateva metode de a alunga tantarii din locuinta ta!



Metode clasice


1. Plasa de tantari

Una dintre cele mai eficiente metode de a tine tantarii departe de casa este plasa impotriva insectelor. Fixeaza una la fiecare geam pe care il tii deschis si chiar si la usa de la balcon.

2. Aparat cu ultrasunete

O alta varianta utila de a scapa de tantari este aceea de a folosi un aparat cu ultrasunete. In functie de dotarile sale, acest tip de aparat poate fi gasit in comert la preturi ce pornesc de la circa 50 lei si se opresc la cateva sute de lei.

3. Lampa cu ultraviolete

Intrucat tantarii si celelalte insecte sunt atrase de ultraviolete, o lampa de acest tip s-ar putea dovedi o solutie eficienta! Cum functioneaza? Lampa atrage tantarii care, odata ce ating aparatul, se electrocuteaza. Pretul porneste de la cateva zeci de lei, pentru lampile de interior.

4. Spray si pastile anti-tantari

Cu siguranta o metoda foarte folosita pentru a scapa de tantari este cea care implica utilizarea spray-urilor si a pastilelor. Acestea sunt cele mai iefine variante si, pentru o scurta perioada de timp (o noapte, de pilda), sunt si eficiente.


Metode ecologice


Daca vrei sa scapi de tantari fara sa influentezi negativ mediul inconjurator, iata si cateva metode ecologice:

1. Extract de vanilie

In cazul in care aceasta aroma nu te deranjeaza, poti apela cu incredere la vanilie! Extractul pur de vanilie tine tantarii la distanta - pentru a fi eficient, nu este nevoie decat sa aplici o cantitate mica in anumite zone ale corpului, cum ar fi incheietura mainii si gatul.

2. Frunze de nuc si cuisoare

Utile sunt si frunzele de nuc sau cuisoarele. Vei scapa de tantarii din casa daca vei alege sa arzi cateva frunze de nuc sau sa pui cativa stropi de ulei esential de cuisoare intr-un vas in incaperile locuintei tale.

3. Bicarbonat cu ulei de masline

Bicarbonatul poate fi folosit si ca insecticid, nu doar pentru a gati! Cum il utilizezi pentru a elimina tantarii? Amesteca o lingurita de bicarbonat cu 4 linguri de ulei de masline. Adauga amestecul intr-un pulverizator cu o jumatate de litru de apa. In cele din urma, pulverizeaza in fiecare camera de mai multe ori pe zi pana scapi de tantari.

4. Condimente

Pe langa cuisoare si vanilie, si alte condimente iti pot fi de folos pentru a goni tantarii din casa ta! Maghiranul, menta, cimbrul, busuiocul sau mararul te ajuta sa lupti impotriva insectelor nedorite - de aceea, ai putea chiar sa le cultivi, in ghivece, in propria casa!


Trucuri anti-tantari


Nu in ultimul rand, iata si cateva trucuri inedite pentru a te feri de tantari:

  • aerul conditionat va scadea numarul de tantari din locuinta ta, intrucat acestia prefera mediile mai calduroase; de aceea, foloseste-l mai ales inainte de culcare;

 

  • tantarii sunt atrasi de culorile deschise, prin urmare poarta cu incredere haine mai inchise la culoare pentru a te proteja de intepaturi;

 

  • creeaza propriul spray anti-tantari, amestecand intr-un pulverizator parti egale de bere, apa de gura antiseptica si saruri Epsom.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare