Amenajarea casei

#casa #pete dificile #curatare haine #pete dificile haine

Metode de a indeparta petele dificile de vara

Vara aduce cu ea iesiri la iarba verde cu gustari delicioase si deserturi pe masura, cum este inghetata, pe care le apreciezi la adevarata lor valoare doar cand temperaturile sar bine de 30 C. Petele care raman, insa, in urma picnicului pe o pajiste verde nu sunt tocmai o bucurie. Cum indepartezi chiar si cele mai dificile pete de vara, descopera in continuare!

1. Pete de vara: Iarba

Una dintre cele mai suparatoare probleme ale unui picnic in aer liber se refera la petele de iarba, care iti pot da adevarate batai de cap la finele zilei. Exista, insa, cateva solutii pe care le poti incerca pentru a minimiza pagubele produse de contactul ierbii cu textilele obisnuite, dar si cu materialele care nu pot fi igienizate in masina de spalat.

Daca petele de iarba isi fac simtita prezenta pe haine sau alte materiale textile, poti aplica o pasta formata din detergent cu enzime amestecat cu apa. Aplica pasta pe pata si las-o sa actioneze timp de 30 de minute intr-un loc incalzit. Indeparteaza, apoi, pasta si, daca pata de iarba este inca vizibila, foloseste-te de o pipeta pentru a picura cativa stropi dintr-un amestec de o parte amoniac sau otet alb si doua parti de apa. La final, clateste cu apa rece din belsug si spala tesaturile asa cum faci in mod obisnuit.

In situatia in care petele de iarba s-au instalat pe materiale care nu pot fi igienizate in masina de spalat, aplica o solutie de curatare, tip Vanish, si las-o sa actioneze timp de 15 minute. Apoi aplica amestecul de mai sus (1 parte amoniac sau otet alb la 2 parti de apa) cu ajutorul unei pipete, in cazul in care petele nu au disparut complet. La final, clateste suprafata cu apa rece.

2. Pete de vara: Inghetata de ciocolata

Un desert delicios, inghetata de ciocolata poate lasa in urma ei pete deloc placute. Pentru a nu-ti strica hainele de vara, indiferent daca acestea pot fi sau nu igienizate in masina de spalat, ai cateva solutii eficiente la indemana.

Petele de inghetata de ciocolata de pe hainele obisnuite pot fi indepartate cu ajutorul unei solutii obtinute prin amestecarea unei linguri de detergent cu enzime la 500 ml de apa. Aplica solutia pe pete si las-o sa actioneze 20 de minute. La final, clateste cu apa din abundenta.

In cazul hainelor si a altor tesaturi care nu pot fi igienizate in masina de spalat, foloseste-te de alcool medicinal, pe care il poti aplica direct pe pata. Lasa-l sa actioneze timp de 10 minute, dupa care clateste cu apa rece. La final, indeparteaza ultimele reziduuri cu un amestec de detergent usor si apa.

3. Pete de vara: Sos barbeque

Un adaos grozav la fripturile la gratar, sosul barbeque poate lasa urme dificil de indepartat. Pentru a o scoate la capat, aplica glicerina pe pata, dupa care clateste cu apa rece. In continuare, aplica o solutie de curatat, tip Vanish, si las-o sa actioneze timp de 15 minute. In cele din urma, pune textilele in masina de spalat si igienizeaza-le intr-un ciclu normal de spalare.

Cat despre petele de sos barbeque de pe hainele pretentioase, acestea dispar, la randul lor, prin aplicarea de glicerina, urmata de clatirea cu apa rece. Ulterior, va mai fi necesar sa aplici pe pata un detergent usor si foarte putina apa. Freaca cu blandete pata si clateste, la final, cu apa rece.

Foto: local.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea