Amenajarea casei

#miros neplacut casa #aerisire casa #miros bucatarie

Metode de a indeparta mirosul neplacut din bucatarie

Chiar daca pastram curatenia in locuinta, uneori mirosurile neplacute pot proveni din bucatarie, in special de la cosul de gunoi si de la sistemul de tevi. Tine la distanta mirosurile neplacute cu ajutorul ingredientelor naturale din bucatarie.
 

Solutie pentru indepartarea mirosului din chiuveta


Foloseste sare si bicarbonat de sodiu pentru a curata tevile de la chiuveta din bucatarie. Acest amestec ajuta si la indepartarea depozitelor de grasime sau alte sedimente care se pot aduna pe tevi. Pentru a obtine rezultate bune, toarna pe teava o cana de sare si una de bicarbonat de sodiu.

Toarna apoi un ibric cu apa fierbinte si lasa sa actioneze cateva minute dupa care lasi apa de la robinet sa curga si sa elimine toate reziduurile. Aceasta solutie ajuta si la eliminarea mirosului neplacut.
 

Lamaie pentru improspatarea aerului


Pentru a improspata aerul din bucatarie renunta la parfumurile din comert si foloseste ingrediente care se gasesc chiar la tine in bucatarie. Vei scapa de mirosurile neplacute din bucatarie cu ajutorul lamailor coapte.

Feliaza doua lamai, aseaza feliile pe o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 60 de minute. Pentru a prelungi aroma, dupa ce opresti focul, deschide cuptorul si lasa tava cu lamaie pe un gratar pentru cateva ore.
 

Borax pentru mirosurile din cosul de gunoi


Cosurile de gunoi sunt medii propirce pentru dezvoltarea microbilor si a mirosurilor neplacute. Pentru a preveni aceste mirosuri, dupa ce cureti cosul de gunoi adauga pe fundul acestuia o jumatate de cana de borax. Dupa ce arunci gunoiul, spala apoi cosul de gunoi si repeti operatiunea.
 

Condimente pentru o aroma placuta


Atunci cand aerul din bucatarie isi pierde prospetimea, fierbe in apa cateva cuisoare, nucsoara, scortisoara si cateva coji de lamaie sau portocala. Lasa acest amestec pe foc timp de o ora.

Dupa ce se raceaste, nu arunca acest amestec. Toarna-l in sticle cu pulverizator si foloseste in celelalte camere ale locuintei, acolo unde aerul are nevoie de putina improspatare.
 

Pregateste o tava cu negrese


Nu exista niciun deodorizant natural mai puternic si mai placut decat mirosul unei tavi de negrese, proaspat scoase din cuptor. Pe langa mirosul placut pe care il lasa atat in bucatarie, cat si in intreaga locuinta, negresele vor fi cu siguranta savurate de toti membrii familiei.
 

Deodorizante rapide pentru bucatarie


Daca gatim su folosim zilnic bucataria, este imposibil ca reziduurile din cosul de gunoi sa nu miroasa. Cosul de gunoi este un mediu perfect pentru mirosuri si bacterii, iar resturile de alimente agraveaza situatia.

Pentru a tine la distanta mirosurile neplacute este indicat sa razi coaja de lamaie, limeta, portocala sau grapefruit. De asemenea, mai poti marunti si o legatura de menta. Aceste arome vor improspata rapid aerul din bucatarie.
 

Ai grija la varza


Varza este una dintre cele mai sanatoase alimente, insa atunci cand o fierbem poate avea un miros persistent si neplacut. Pentru a indulci aerul din bucatarie atunci cand gatesti varza, adauga jumatate de lamaie in apa fiarta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare