Amenajarea casei

#electrocasnice #masini de uscat rufe #uscator de rufe #uscat rufe

Masina de uscat rufe: ponturi pentru o utilizare optima

Mai putin folosit decat o masina de spalat , cea de uscat rufe ramane o optiune valabila pentru a avea parte de hainele pe care ti le doresti in orice moment. Fie ca optezi pentru o masina de spalat cu uscator sau pentru una de uscat rufe individuala, iata cateva ponturi pentru o utilizare optima!

1 Sorteaza hainele

Inainte de a le introduce in masina de uscat rufe, ideal ar fi sa iti sortezi hainele in functie de timpul pe care il implica uscarea lor. Astfel, separa hainele care se usuca mai greu (jeansi, pulovere) de cele cu o uscare rapida (tricouri, rochii de vara etc.). In caz contrar, piesele vestimentare care se usuca mai repede vor sta mai mult decat este necesar in masina si se vor deteriora mai rapid.

2 Nu burdusi masina de uscat rufe

Pentru a evita orice fel de probleme, este important sa nu umpli pana la refuz cuva masinii de uscat rufe. Aceasta ar trebui sa fie 3/4 plina, permitand hainelor sa se miste in voie. O masina plina ochi nu va face decat sa incetineasca procesul de uscare a hainelor si sa scoata rufele foarte sifonate.

La final, dupa ce masina de uscat rufe s-a oprit, ia fiecare piesa vestimentara din gramanda, intinde-o si agat-o pe un umeras. In acest fel, vei obtine rezultate optime.

3 Nu folosi mereu balsam de rufe

Ideal ar fi sa nu folosesti mereu balsam de rufe. Acesta va determina, in timp, acumularea unui strat cerat pe filtrul de scame care va impiedica circulatia optima a aerului cald si va dauna procesului de uscare. Pentru a evita problemele, spala periodic filtrul de scame al masinii de uscat rufe, cu detergent si o perie, pentru a indeparta pelicula cerata depusa.

4 Curata conducta de evacuare

Conducta de evacuare a masinii de uscat rufe trebuie curatata o data la 2 ani pentru a indeparta depunerile de scame. Acestea, odata acumulate, vor limita circulatia aerului, fenomen care va prelungi procesul de uscare a hainelor, creandu-le si cute. In plus, acumularile de scame in conducta de evacuare maresc si riscul izbucnirii unui incendiu.
 

Programe pe care sa le testezi


Daca nu esti pe deplin multumit de masina de uscat rufe, cel mai probabil aceasta se datoreaza faptului ca nu folosesti programele corespunzatoare tipului de haine sau al vitezei de uscare pe care ti-o doresti. Iata ce ai putea incerca pentru rezultate optime:
 

  • Uscare rapida. Programul este cu circa jumatate mai scurt decat cel normal si foloseste temperaturi ridicate pentru a usca putine piese vestimentare . Il poti utiliza cu incredere cand ai nevoie urgent de o tinuta anume.
  • Antisifonare. Programul antisifonare presupune uscarea lenta a hainelor la temperaturi scazute, astfel incat acestea sa iasa fara cute.
  • Haine grele. Pentru rufele voluminoase, care se usuca greu (prosoape, pulovere, jeansi), alege programul pentru haine grele. Acesta va grabi uscarea lor, sporind numarul de rotatii la o temperatura ridicata.
  • Haine delicate. Hainele care au de suferit in urma expunerii la temperaturi ridicate (cum sunt cele din Spandex) pot fi uscate cu ajutorul programului pentru haine delicate. Acesta este de scurta durata si implica temperaturi scazute.


Sursa foto: sophisticatededge.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea