Amenajarea casei

#culoare #maro

Maro

Culoarea pamantului, maroul este foarte linistitor, protector. Nici trista, nici vesela, maroul este o culoare neutra placuta. Potrivit specialistilor, aceasta culoare se potriveste unei persoane practice, demne de incredere, stabila, senzuala, inclinata spre confort, siguranta si placere. Psihologii spun ca daca te imbraci in maro manifesti nevoia unei securitati personale si de a-ti afirma propriile valori.


Efectele culorii


Culoarea maro este un amestec de rosu, albastru si galben in diverse nuante. In timp ce rosu ii confera energie, galbenul si albastrul induc o stare de meditatie, de concentrare psihica.

Maroul semnalizeaza necesitatea de siguranta si confort astfel ca cei care aleg aceasta culoare vor sa ocoleasca sau sa elimine o situatie destul de presanta datorata unor trairi de insecuriate, disconfort fizic sau psihic.

Potrivit unor studii, oamenii care au trecut prin al doilea razboi mondial preferau generalizat culoarea maro.


Indicatii terapeutice


Maroul este una dintre cele mai calme culori. Este culoarea care infrange extravaganta si ajuta la creerea unei atmosfere neutre, confortabile si primitoare.

Este culoarea ce comunica sinceritate, putere, maturitate.

Avand un efect sedativ, echilibrant, mai ales in tonuri nu prea inchise, este indicat mai ales in nevroze.


Culoarea maro in amenajarea casei


Cu ajutorul culorii maro poti induce casei tale o senzatie de naturalete si confort, de profunzime si caldura.

Poti adauga maro la schemele de culori neutre pentru a le face mai primitoare. Aceasta culoare intra in consonanta cromatica cu ocrul si portocaliul dar poate fi folosita si in combinatii cu alte nuante ale pamantului ca verdele si albastrul.

Mobila cu finisaje frumoase si un parchet sau o podea in nuante naturale de maro dau o nota eleganta, rafinata si de bun gust locuintei.

De asemnea, maroul poate fi folosit pentru materiale textile sau covoare pentru a crea un decor neutru, confortabil si primitor.


Maro in Feng Shui


In Feng Shui culoarea maro este culoarea pamantului, astfel ca sustine viata si ofera stabilitate si siguranta, aducand roade.

Maroul este ideal pentru bucatarii , la dulapuri sau vesela, favorizeaza sanatatea si induce sentimentul unui trai sanatos.

Se poate utiliza la fel de bine si pentru alte tipuri de incaperi, cum ar fi sufrageria, dormitorul, holul sau baia insa este mai putin indicat in camerele pentru copii deoarece nu are efect stimulativ pentru acestia.

Este folosit cel mai bine in partea de est, sud-est si sud a casei.

Folosita in exces, aceasta culoare te poate transforma intr-o persoana foarte conservatoare dar si lipsita de ambitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea