Amenajarea casei

#amenajare casa #marmura #lux #piatraonline.ro #piatraonline

Marmura aduce luxul in casa ta

Una dintre cele mai spectaculoase tipuri de piatra pentru amenajari este marmura.Prin slefuire, aceasta roca metamorfica capata un aspect lucios care denota rafinament si finete. Incepand cu nuante de roz, bej, continuand cu nuante de verde si albastru pana la cele inchise de negru, marmura ajunge la astfel de culori datorita impuritatilor din mediu sau a celor din saruri. Cel mai scump si cel mai important tip de marmura este marmura alba, cea care se foloseste la ornamente sculptate sau diverse opera artistice din acest domeniu.

Datorita faptului ca marmura infrumuseteaza orice incapere sau locuinta, ea poate fi folosita deopotriva si pentru balustrade, pardoseli sau seminee. Utilizata corect in combinatii cu alte materiale si elemente de design si decor, casa va fi intotdeauna moderna si frumoasa. De altfel, ea este indicata si pentru persoanele care au asteptari dintre cele mai rafinate in ceea ce priveste locul de odihna si relaxare.

Iata sase tipuri de marmura pentru amenajarile elegante:

Marmura Callacata Lilac polisata este un produs exclusivist si in acelasi timp un model ce incanta privirile tuturor. Are un aspect sofisticat realizat din combinatia tonurilor de mov si alb, fiind folosita cu precadere in baie. Aceasta se poate placa atat orizontal cat si vertical, fiind recomandata si in holuri sau bucatarii. Intr-adevar in spatiile amenajate pentru relaxare este mult mai potrivita intrucat rezistenta acesteia este una buna, putand incadra spatiul in care este pozitionata cada.

Marmura Callacata Lilac Polisata

Marmura Volakas White polisata este un tip de marmura alba sau in diferite tonuri de alb si combinatii ce se utilizeaza in pavarea peretilor sau a suprafetelor orizontale din interiorul sau exteriorul casei. La interior se poate folosi in holuri, bai si bucatarii, iar la exterior pentru trepte sau placarea terasei. Materialul arata foarte bine, putand fi combinat usor cu alte materiale ce trebuie utilizate la incaperile respective. Nuantele si tonurile de alb se potrivesc cu orice alta nuanta din cadrul incaperii, ajutand totodata sa creeze cat mai mult spatiu. Acest tip de marmura este disponibil si pentru decuparea pieselor speciale, adica blaturi de bucatarie sau baie, trepte si contratrepte sau glafuri.

Marmura Thassos polisata este o marmura de culoare alba cu mici texturi cenusii care se impune atat prin prezenta cat si prin pret. Prezenta acestui material aduce lumina in incapere si in acelasi timp lux. Denumirea acesteia ne trimite cu gandul la binecunoscuta insula greceasca, in care a fost exploatata aceasta marmura. Se utilizeaza in placarea bailor si a bucatariilor, iar pentru a obtine un efect surprinzator se poate combina cu placi de marmura neagra in baie, pe peretele din dreptul chivetei. In functie de modul in care alegi sa il folosesti, vei obtine un stil fie traditional, fie un stil modern minimalist. Important este ca incaparea va fi aerisita. Exista mai multe tipuri de produse din acest tip de marmura, dimensiuni variate ale placii, finisaje precum scapitat sau polisat dar si mozaicuri spectaculoase.

De la tonurile de alb trecem la nuantele de cappuccino. Marmura Cappuccino polisata este ideala pentru placarea suprafetelor din interiorul locuintei. Se paveaza atat vertical cat si orizontal in bai, bucatarii sau camere de zi. Are o rezistenta superioara, iar placile lucioase incadrate in camera de zi poate crea un aspect sofisticat deoarece si nuantele de bej, cafeniu si auriu ajuta in acest sens. Majoritatea persoanelor care achizitioneaza acest tip de marmura, prefera sa o foloseasca in spatii deosebite, cum sunt treptele sau semineele.

Zona de dus placata cu marmura Cappuccino polisata

Marmura Sunny Light este un tip de marmura ce se foloseste la suprafetele din exteriorul casei.

Detaliu gard placat cu marmura Sunny, finisaj scapitat

Apoi, marmura Cleopatra este un produs ce se abate de la regula generala, fiind deosebit prin imbinarea tonurilor de alb cu coniac. Are o frumusete aparte si este preferata in realizarea bailor, desi se poate folosi de asemenea pe hol sau in bucatarie.

Toate produsele mai sus mentionate reprezinta produse de calitate care sunt taiate si prelucrate de specialisti. Diferit de placile de gresie sau faianta, mai putin calitative, placile de marmura vor avea un aspect unic – fiecare placa are caracteristicile sale. Specialistii in piatra naturala recomanda impermeabilizarea placilor de marmura, pentru o rezistenta crescuta in timp.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea