Amenajarea casei

#piese mobilier #dormitor odihnitor #amenajare dormitor #dormitor

Mai simplu, mai frumos! Cum sa amenajezi un dormitor ca de revista

Dormitorul este locul in care trebuie sa ne simtim bine, sa fim relaxati. Aici ne incarcam de energie noapte de noapte, pentru a o putea lua de la capat a doua zi. Din acest motiv, in momentul in care amenajam dormitorul, trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta zona nu trebuie sa fie supraaglomerata, ci curata si ordonata, pentru a ne permite sa ne odihnim corespunzator peste noapte. Iata 5 reguli de care trebuie sa tii cont in amenajarea dormitorului.

1. Totul trebuie sa fie cat mai simplu

Tindem adesea sa umplem o camera cu mobilier, insa efectul vizual nu este cel pe care dorim sa-l obtinem iar spatiul va fi mult prea incarcat, inducand adesea stari de sufocare. In dormitor trebuie sa ai cat mai putine piese de mobilier. Pentru a nu supraincarca incaperea, alege un set complet pentru dormitor, care sa urmeze aceeasi linie. Daca ai un dormitor mic, alege mobilier deschis la culoare.

In dormitorul trebuie sa ai doar un pat, doua noptiere, un sifonier (daca nu ai dressing) si o masuta pentru machiaj. Canapelele si fotoliile nu au ce cauta intr-un spatiu mic. Le poti aduce in dormitor numai in cazul in care ai o camera incapatoare, de peste 7 metri patrati.

2. Pune accentul pe pat

Marimea patului joaca un rol important in amenajarea camerei, dar si in obtinerea nivelului de confort dorit. Patul este piesa centrala, ce atrage atentia intr-un dormitor. Din aceasta cauza, trebuie sa acorzi o atentie deosebita alegerii acestei piese de mobilier. Stabileste dimensiunea in functie de necesitatile tale. Patul trebuie sa fie suficient de mare astfel incat sa ai suficient loc in acesta, chiar daca nu dormi singur. In plus, trebuie sa acorzi o mare importanta materialelor din care este fabricat, dar si accesoriilor pe care le aduci in dormitor: patrura, cuvertura, perne de dormit, perne decorative. Totul trebuie sa fie unitar si sa nu faca nota discordanta.

3. Iluminarea dormitorului, foarte importanta

In dormitor, nu ai nevoie de multa lumina, deoarece este un loc pe care-l folosesti pentru a te ohihni. In timpul zilei, lumina naturala joaca un rol foarte important. Daca obisnuiesti sa dormi la pranz este musai sa ai draperii opace, prin care lumina sa nu poata patrunde. In schimb, seara, de cele mai multe ori, veiozele sunt suficiente. Daca ai totusi nevoie de mai multa lumina, foloseste o lustra cu maxim doua becuri. Atat in cazul veiozei cat si al lustrei, alege becuri cu lumina calda, nu rece.

4. Renunta la electronice

In dormitor nu trebuie sa existe electronice precum televizor, laptop, tablete, etc. Singurul dispozitiv electronic pe care il poti aduce in aceasta incapere este un ceas desteptator. In rest, toate obiectele electronice trebuie sa ramana in camera de zi. Chiar daca obisnuiesti sa te uiti la televizor inainte sa adormi, sau sa verifici conturile de socializare, trebuie sa renunti la aceste obiceiuri daca iti doresti un somn odihnitor. Daca nu poti sa adormi, citeste o carte.

5. Plantele joaca un rol important

Plantele nu trebuie sa lipseasca din niciun dormitor. Acestea ajuta la purificarea aerului din incapere. Mai mult, persoanele care au plante naturale in dormitor se odihnesc mai bine si au mai multa energie dimineata.

Surse foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului