Amenajarea casei

#lumina naturala casa #importanta lumina naturala #amenajare casa #lumina naturala

Lumina naturala, foarte importanta! Cum sa o aduci in casa ta

Cantitatea de lumina naturala care patrunde in locuinta ta este extrem de importanta. Lumina soarelui produce vitamina D, esentiala pentru a iti mentine oasele puternice, dar iti ofera si o buna stare de spirit. De aceea, pentru a fi mai fericit si pozitiv in activitatile de zi cu zi, trebuie sa te asiguri ca ai suficienta lumina naturala in fiecare incapere. Iata asadar cum poti sa aduci lumina naturala in casa ta!

Decoreaza folosind un efect de oglinda

In general, mai ales daca locuiesti intr-un apartament, este putin probabil sa ai ferestre mari care sa permita o luminare naturala cat mai buna a locuintei. Astfel incat, atunci cand decorezi trebuie sa te axezi pe adaugarea a cat mai multe suprafete lucioase in fiecare camera. Cu ajutorul acestora se va reflecta lumina soarelui.

Printre obiectele care te pot ajuta in acest sens se numara candelabrele, manerele de la usa din metal, ramele foto din arfint, sfesnicele, oglinzile sau chiar mobilierul transparent din acril. Oglinzile sunt cele mai des folosite in acest scop. Orienteaza-te catre oglinzi mari, montate pe perete, intr-un stil care sa se potriveasca cu restul decorului.

Alege perdele subtiri

Alegerea unor perdele dintr-un material gros si in nuante inchise nu va face decat sa tina la distanta lumina naturala de casa ta. Acesta este si motivul pentru care trebuie sa le indepartezi imediat, pentru a te bucura instantaneu de un plus de lumina si caldura.

Cel mai indicat este sa optezi pentru perdele confectionate din tesaturi usoare si care sa aiba culori deschise, astfel incat sa te ajute la conservarea luminii naturale.

Daca insa preferi un aspect minimalist si mai diferit, obloanele pot reprezenta de asemenea o varianta potrivita. Acestea pot controla cantitatea de lumina naturala din interiorul locuintei si iti asigura si intimitatea dorita.

Foloseste nuante deschise in amenajare

In cazul in care mobilierul, peretii si pardoseala din incaperi prezinta nuante mai inchise, este esential sa luminezi camerele din punct de vedere cromatic. Cel mai recomandat este sa te orientezi catre culori neutre, precum crem, gri sau alb care sa reflecte lumina si care, in plus, sa iti induca o stare de spirit mai buna.

Schimbarea mobilierului poate fi dificila, insa poti opta pentru vopsirea peretilor si a tavanului sau pentru adaugarea unor elemente mici de mobilier sau obiecte decorative in nuante neutre si cat mai calde.

Alege elementele de iluminat potrivite pentru bucatarie

Bucataria reprezinta, de multe ori, incaperea in care iti petreci o mare parte din timp, in special daca aceasta si camera de zi sunt un spatiu comun. Iar asigurarea unei lumini bune si de calitate, chiar si pe timp de noapte, este importanta.

In cazul in care ai in bucatarie un bar sau o insula, poti monta corpuri de iluminat deasupra acestora. De regula, in acele zone lumina naturala nu este suficienta, astfel incat trebuie sa apelezi la mici artificii stilistice. Alege corpuri de iluminat cat mai simple si care sa fie confectionate din alama, cupru sau sticla pentru a sustine imprastierea luminii naturale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea