Amenajarea casei

# candelabre living #candelabre moderne #candelabre

Lumina in casa ta: Candelabre moderne pentru sufragerie

Sufrageria este camera ce necesita multe functii, iar intersectia lor reusita va asigura cea mai calda si confortabila atmosfera pentru activitati creative, intelectuale sau relaxante. Uneori pare ca sala fie este goala, fie nu este suficient de utilata, de parca nu s-ar fi finalizat decorarea acesteia. De cele mai multe ori, aceasta senzatie este data de iluminarea necorespunzatoare.

 

Primul lucru despre care vom vorbi in acest articol nu este despre definirea stilului camerei sau enumerarea tipurilor de candelabre. Aceasta este o chestiune de acceptabilitate a decorarii excesive a corpului de iluminat. Multi oameni cu aspiratie se uita la candelabre care uimesc cu numarul de lucruri stralucitoare, diferite abajururi si alte capricii decorative. Da, in multe cazuri, un astfel de decor este foarte frumos si convingator pentru a fi ales.

Sa alegi un candelabru modern nu este deloc dificil, deoarece la Lumini de Poveste exista multe modele care se potrivesc perfect in orice interior.

Candelabre: iluminat modern in sufragerie. Alegerea dimensiunilor

Cea mai comuna optiune - un candelabru in centrul tavanului. Este potrivit pentru o camera patrata de dimensiuni medii cu o inaltime a tavanului de aproximativ 2,5 metri. Cu acest aranjament, lumina se va raspandi in toate directiile. Pentru a crea cu precizie atmosfera potrivita, este logic sa alegeti un candelabru cu un “dimmer” incorporat pentru a regla intensitatea luminii.

Daca inaltimea tavanului sufrageriei este una standard, candelabrele care coboara foarte mult nu sunt o optiune. Exceptie face candelabrul atarnat deasupra mesei. Am dezvoltat acest subiect pe larg in articolul nostru “Candelabru. Ce marime ar trebui sa aleg?”.

Daca sufrageria este mare, se recomanda sa atarnati un candelabru volumetric

Daca livingul dumneavoastra are un tavan foarte inalt, probabil ca vei avea nevoie de candelabre suspendate. Daca modelele de candelabre nu se potrivesc, acestea nu vor oferi posibilitatea de a ilumina uniform camera. Astfel, in acest caz sunt de preferat corpuri de iluminat in care sunt coborate multe elemente luminoase. Nu vor arata rau nici modelele masive de tip clasic cu suporturi de suspensie din cristal, lampi in forma de lumanare sau abajururi. In acest caz, cablul unor astfel de lampi poate fi foarte lung, de la un metru la doi.

Caracteristici de stil: candelabre moderne in sufragerie

Designerii sunt sfatuiti sa trateze creativ alegerea unui candelabru in camera de zi. Nu va fie teama de deciziile indraznete, neasteptate, abandonati vechile principii „modest si precis”. Deoarece stilurile moderne variaza, vor exista diferite sfaturi pentru alegerea candelabrelor.

Living eclectic

Eclectismul este un amestec de stiluri, selectia lucrurilor dumneavoastra preferate din „lumi diferite”. Daca sala in sine s-a dovedit luminoasa, candelabrul poate fi destul de restrans. Ei bine, daca doriti sa domine incaperea, atunci lasati-l sa fie un corp de iluminat fie cu pandantive multicolore, fie cu o asimetrie pronuntata, fie cu o nuanta sau nuante stralucitoare.

Contemporanii

Acesta este un interior pe viata, unde totul este functional, practic si cu siguranta modern. Candelabrul aici are nevoie de o forma simpla, dar materialul, performanta, calitatea ar trebui sa fie excelente.

Stil frantuzesc

La fel de modern ca intotdeauna, este patruns de traditii. Rafinament si gust delicat - asta transmite acest stil. Candelabrul intr-o astfel de camera de zi ar trebui sa fie elegant si autosuficient. Poate sa semene cu un mugur inflorit cu petale subtiri sau niste margele la gatul unei doamne.

Cabana

Paleta naturala, naturaletea materialelor - un candelabru obisnuit nu se potriveste aici. Mult mai interesant va arata un candelabru din lemn indoit, care aminteste, de exemplu, de o gramada de crengi uscate sau unul care sa aminteasca de pietrele unui rau.

Este imposibil sa nu ne amintim de neoclasicism - este acelasi living prezentabil, ca in stilul clasicismului, doar simplificat. Are mai putin patos, asa ca este frumos. Candelabrul de aici este potrivit pentru culorile mahonului, cu elemente ajurate si pandantive frumoase. Senzatie de lejeritate si imponderabilitate, asta trebuie sa transmita.

Candelabru in stil scandinav modern

Stilul scandinav in designul interior se intalneste astazi atat de des incat candelabrul pentru o astfel de camera de zi merita mentionat separat. Stilul scandinav este minimalismul si elementele naturale, o combinatie atat de placuta ce trebuie sa se reflecte si in aspectul candelabrului.

Spiritul Scandinaviei trebuie simtit si in iluminarea sufrageriei. Acestea pot fi candelabre din hartie, din lemn, optiuni care sunt apropiate de stilul clasic sau o alegere standard - un candelabru cu lampi sau cu lumanari.

In stilul scandinav, spatiul si lumina sunt deosebit de apreciate, prin urmare si lampile in design industrial vor fi chiar pertinente. Formele geometrice moderne fac ca astfel de dispozitive sa fie foarte la moda. Conditia principala este simplitatea si minimalismul. Desi candelabrul are o bucata mica, de exemplu, o culoare, solutia este corecta.

Un design unic pentru a va lumina spatiul de locuit

Credeti sau nu, atunci cand aveti o astfel de capodopera atarnata de tavanul sufrageriei, nu aveti nevoie de lumini suplimentare. Acesta este un candelabru unic pentru camerele de zi, care lumineaza camera din toate partile. In functie de preferintele dumneavoastra, puteti adauga lumini galbene sau puteti opta pentru becuri reci de zi. Oricare va va lumina camera. Daca sufrageria ta are pereti de culoare inchisa, acest candelabru simplu pentru camera de zi poate fi potrivirea perfecta. Un astfel de candelabru ofera lumina si face camera de zi sa arate modern si atractiv.

O pereche de candelabre uimitoare

Perechile de candelabre sunt perfecte pentru spatii extinse. Va sugeram ca, in cazul in care doriti ca sufrageria dumneavoastra sa iasa in evidenta, ar trebui sa alegeti o pereche de candelabre in loc sa instalati lumini in fiecare colt al spatiului. Acest lucru va face camera sa arate eleganta si luminoasa. Desigur, culoarea becurilor va depinde de culoarea vopselei de perete. Avantajul de a alege o pereche de candelabre este ca nu trebuie sa le aprinzi pe ambele simultan. In schimb, porneste unul in functie de situatie.

Cum poate beneficia camera ta de zi de un candelabru?

Economisiti mult spatiu: optati pentru un candelabru modern pentru camera de zi proeminent ce ofera cantitatea potrivita de lumina si va ajuta sa economisiti mult spatiu. Nu este nevoie de lampi de masa, lampi de podea sau alta iluminare in camera. In schimb, un singur candelabru conduce spectacolul. Se mai pot asorta cu aplicele de perete pentru un efect senzational.

Camera ta de zi devine atractiva: nu exista nicio indoiala ca sufrageria ta devine mai plina de viata atunci cand exista un candelabru in spatiu. Este atractiv in sine si capteaza atentia oricui intra in camera.

Desi candelabrele de sufragerie au fost sinonime cu luxul, proprietarii moderni au adoptat bine modelele de candelabre pentru sufragerie si au transformat felul in care arata, pastrandu-si eleganta intacta. Asadar, de ce sa nu iei unul pentru tine si sa te uiti la luminarea perfecta a sufrageriei tale?

Alegerea candelabrului se face chiar la sfarsitul renovarii, cand camera este mobilata, are deja tot principalul si imaginea finala a sufrageriei. Apoi va ajuta un candelabru modern sa puneti un punct decorativ frumos.

Decizii luminoase!

FOTO: luminidepoveste.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea